WBSO-urenadministratie belangrijk voor WBSO-subsidie

Veel ondernemers profiteren van de WBSO bij het werken aan innovatieve projecten.

WBSO-administratie met Keeping

Na een goedgekeurd WBSO-project kun je een flink bedrag van de maandelijkse loonheffingen terugkrijgen.

Dit is sterk afhankelijk van de hoeveelheid uren die aan dit project zijn besteedt. Als je als ondernemer wil profiteren van WBSO-subsidie, moet je jouw werktijden goed registreren! In dit artikel worden de volgende punten behandeld:

  • Wat is de WBSO?
  • Wanneer kun je een WBSO-subsidie aanvragen?
  • Wat moet je weten voor een WBSO-aanvraag?
  • Projectmatige urenregistratie met Keeping.

Lees verder om op de hoogte te blijven over de bovengenoemde vraagstukken.

Wat is de WBSO?

WBSO is een afkorting voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Speur- en Ontwikkelingswerk is beter bekend als Research and Development (R&D).

De WBSO is een wet die ondernemers stimuleert om te investeren in innovatieve projecten. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt dat ondernemers in aanmerking komen voor WBSO-subsidie als het bedrijf technisch-wetenschappelijk onderzoek doet of nieuwe technische (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur ontwikkelt.

Wanneer kun je een WBSO-subsidie aanvragen?

Een WBSO-subsidie kan worden aangevraagd via de RVO, maar je moet wel het een en ander voorbereiden. Je moet als ondernemer aan een tweetal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de WBSO-regeling:

  • Als ondernemer met medewerkers die S&O-werkzaamheden verrichten;
  • Als ZZP’er die per jaar 500 uur aan S&O-werkzaamheden verricht.

Lees hier meer over het aanvragen.

WBSO aanvragen, wat je moet weten!

Je komt als ondernemer niet in aanmerking voor WBSO-subsidie als je niet over een inzichtelijke S&O-administratie beschikt. Voor de RVO moet jij kunnen aantonen hoeveel tijd aan het project wordt besteed en hoe dit project vordert. Dit doe je in een zogenaamde S&O administratie, deze bestaat uit: urenverantwoording en projectadministratie

Voor jouw S&O-administratie is het essentieel om jouw urenverantwoording en projectadministratie op orde te hebben. De WBSO uren zijn gemakkelijk te registreren met Keeping. Hiermee kun je jouw urenverantwoording en projectadministratie perfect in beeld brengen. Voor jouw aanvraag van een WBSO-regeling is dit dus een ideale tool.

WBSO-administratie op orde met Keeping!

In Keeping kun je gemakkelijk uren schrijven op projecten, en dus ook WBSO-projecten. Maak een project aan in Keeping en laat alle medewerkers die aan het ontwikkelingsproject werken hier hun uren registreren. Vervolgens kan je elke maand eenvoudig via de functie Rapporten de benodigde informatie voor de aangiften ophalen. En als de RVO een keer langskomt, kan je ze ook deze rapportages laten zien.

Keeping is een compleet pakket, ook voor je WBSO-administratie! Ervaar het gemak van moeiteloze tijdsregistratie zelf.

WBSO met Keeping.

Zorg dat je administratie voor de WBSO in orde is.

Keeping is en blijft altijd gratis te gebruiken voor de eerste 2 gebruikers in jouw organisatie.