Verbeter inzicht in je organisatie, doe meer aan:

Uren registratie met de gratis online tool Keeping

Het bijhouden van gewerkte uren, de meeste bedrijven ontkomen er niet aan. Ondanks het bijhouden van gewerkte tijd nooit een favoriete bezigheid zal worden, is het essentieel. Hoe is jouw urenregistratie? Is die niet op orde of wil je makkelijker uren bijhouden op elk gewenst moment?

Ben je zzp'er? Dan kan je Keeping Gratis gebruiken.
Een voorbeeld van uren bijhouden met Keeping, specifiek de interface onder 'mijn uren' Poppetje dat iets aanwijst op de computer

Ontdek en

Krijg betere inzichten door werktijd bij te houden met Keeping

Ruim 60% van professionals houdt de uren onvoldoende bij, zorg er voor dat je daar niet één van wordt! Registreer je eenvoudig en probeer gratis de online urenregistratie­software Keeping.

  • Voorkom dat je inkomsten misloopt door onnauwkeurige urenregistratie;
  • Garandeer een goede verantwoording als werknemer, zzp'er of freelancer;
  • Schat nauwkeuriger in hoeveel uur er voor een nieuwe opdracht nodig is.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie is het registreren van het aantal door een persoon gewerkte uren aan een bepaald project of taak. Doorgaans houdt deze persoon, jijzelf of een werknemer, deze uren zelf bij. Uren schrijven, uren bijhouden of tijdschrijven zijn veelgebruikte termen om urenregistratie aan te duiden.

Urenregistratie wordt veelal gezien als een ondergeschoven kindje, terwijl een urenregistratie bijhouden om verschillende redenen van belang is. Zo is urenregistratie nodig voor het bijhouden van inzetbaarheid van werknemers, de facturatie van gewerkte uren naar klanten en het uitbetalen van salaris aan werknemers.

Waarom worden uren geregistreerd?

Het registreren van uren wordt om verschillende redenen uitgevoerd. Zoals gezegd, is het bijhouden van uren voor veel werknemers, vooral als er sprake is van flexibele contracten, de manier om aan de werkgever aan te tonen hoeveel zij gewerkt hebben. Daarnaast is het voor zzp'ers en freelancers gebruikelijk om hun werk op uurbasis beschikbaar te stellen aan partijen. Een kloppende verantwoording van uren is in dat geval essentieel. Bovendien geldt: “meten is weten”. Uren registreren leidt tot inzichten in de taken die (te) veel tijd kosten en taken die al efficiënt worden uitgevoerd.

Gebruik Keeping Gratis of probeer Plus vrijblijvend voor 14 dagen.

Inclusief handige uren-apps

Voorkom een slechte uren registratie

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het onnauwkeurig bijhouden van gewerkte uren. Veel werknemers en werkgevers denken te gemakkelijk over een correcte urenregistratie. Urenregistratie wordt meer dan eens gezien als bijkomstigheid en schiet er zodoende bij in. Daarnaast ziet een deel van de werknemers het als een last, voornamelijk omdat er nog veel oude en omslachtige methodes worden gebruikt voor het bijhouden van uren.

Het gevolg hiervan is uitstelgedrag en uiteindelijk een slordige urenregistratie. Voorkom met Keeping een slechte urenregistratie. Probeer deze gratis online urenregistratie tool nu! Keeping heeft ook een handige app.

Keeping heeft ook een iOS-applicatie voor urenregistratie, iPhone X met app-voorbeeld

Verbeter jouw onderneming

Het belang van een kloppende tijdsbestedingsadministratie

Het is duidelijk dat een kloppende urenadministratie van groot belang is. Allereerst wordt op deze manier voorkomen dat gewerkte uren niet worden uitbetaald. Uit een onderzoek geplaatst op Emerce blijkt dat ruim 60% van ondernemers onvoldoende haar uren bijhoudt. Je kunt nagaan dat dit tot misgelopen inkomsten van een aanzienlijke omvang leidt. Een kloppende urenregistratie garandeert dat je ten alle tijden over een goede verantwoording van alle uren beschikt als werknemer, zzp'er of freelancer. Bovendien wordt het mogelijk om op basis van klussen uit het verleden nauwkeuriger in te schatten hoeveel uur nodig is voor een nieuwe klus.

Ook vergemakkelijkt een kloppende online uren registratie het opstellen van de begroting en het inschatten van beschikbaarheid van werknemers.

Gebruik Keeping als jouw online urenregistratie­programma

De dagen dat urenregistratie op papier of in een Excel-document plaatsvond, zijn voor veel werknemers al lang en breed verleden tijd. Er zijn verschillende programma’s en applicaties die het online registreren van uren de laatste jaren eenvoudiger hebben gemaakt.

Zo is het bij meerdere applicaties mogelijk om met je mobiele telefoon in te klokken zodra je aan een taak begint en uit te klokken zodra deze erop zit. De enige handeling die wordt verwacht is een druk op de start of stop knop. Doordat uren direct aan een taak of activiteit kunnen worden toebedeeld, is een online uren registratie een stuk nauwkeuriger dan het achteraf opschrijven van uren op papier. En exact dat biedt Keeping! Registreer je nu en profiteer van het bijhouden van gratis urenregistratie voor de eerste 14 dagen.

Gebruik Keeping Gratis of probeer Plus vrijblijvend voor 14 dagen.

Begin vandaag nog met een verbeterde urenregistratie

Keeping helpt je bij het bijhouden van gewerkte uren.

Stopwatch om uren te klokken illustratie