Urenregistratie voor ZZP: Keeping, de app voor zzp urenadministratie

Urenregistratie is voor een zzp’er niets nieuws, aangezien zij vaak hun diensten op uurbasis verlenen. Juist voor mensen die werkzaam zijn als zzp’er is urenregistratie essentieel. Op deze manier kan een zzp’er namelijk zijn uren verantwoorden aan de klant.

Begin met het bijhouden van gewerkte uren

Tussen het harde werken door, wil een nauwkeurige urenadministratie er bij een zzp’er wel eens bij inschieten.

Zonde, want zo loop je als zzp’er snel inkomsten mis. Daarnaast wil je tegenover jouw opdrachtgever altijd de gewerkte uren kunnen verantwoorden. Keeping heeft als doel urenregistratie voor zelfstandigen eenvoudiger te maken. Maak daarom nu gratis kennis met de voordelen die Keeping biedt voor de urenregistratie van zzp’ers:

  • Uren schrijven van minuut tot minuut met de stopwatch modus;
  • Altijd een nette verantwoording naar opdrachtgevers dankzij de audit-log;
  • Keeping koppelen aan het urenregistratiesysteem van jouw opdrachtgevers;
  • Direct inzichtelijk of je (al) voldoet aan het urencriterium.

"Als zzp’er uren registreren via Keeping betekent dat je zeker bent van een nette urenverantwoording richting de opdrachtgever.”

Als zzp’er van minuut tot minuut of achteraf uren registreren

De urenregistratie wordt bij zzp’ers vaak aan het einde van een werkdag of werkweek bijgewerkt. Het is echter twijfelachtig of dit de nauwkeurigheid van de urenadministratie ten goede komt.

Om geen klanten kwijt te raken, is een kloppende urenadministratie cruciaal. Het liefst registreer je als zzp’er de gewerkte uren natuurlijk van minuut tot minuut. Keeping maakt het mogelijk om met één klik op de knop een urenregistratie te starten en met hetzelfde gemak weer te beëindigen. Hierdoor wordt de urenregistratie voor de zzp’er daadwerkelijk tot op de minuut nauwkeurig bijgehouden. Wil jij liever achteraf je urenadministratie invullen, dan biedt Keeping deze optie ook gewoon.

Urenverantwoording als zzp’er

Juist omdat een zzp’er zijn diensten vaak op uurbasis aanbiedt, is het cruciaal om voor een nette urenverantwoording te zorgen.

Zo kan je altijd aantonen dat je daadwerkelijk de uren gewerkt hebt die in rekening zijn gebracht. De audit-log functie van Keeping maakt het mogelijk om overal en op ieder moment te laten zien hoe en wanneer jij als zzp’er jouw gewerkte uren hebt geregistreerd. Ook is het een optie om als zzp’er de urenregistratie op te nemen in de urenadministratie van je opdrachtgever. Met Keeping kan jij je aansluiten bij een organisatie en je uren inklokken in het platform van de opdrachtgever. Heb je als zzp’er dus te maken met een opdrachtgever die altijd inzichtelijk wil hebben wanneer er uren zijn gewerkt en aan welke klus? Dan biedt Keeping hier een ideale oplossing voor.

Een illustratie van de audit functie van Keeping voor urenregistratie

Urencriterium zzp

Hoewel urenregistratie als zzp’er niet verplicht is, biedt het wel belangrijke voordelen bij het verantwoorden van uren.

Daarnaast is urenregistratie voor een zzp’er van belang, omdat er sprake is van een urencriterium voor zzp’ers. Het urencriterium voor een zzp’er staat op ten minste 1225 uur per jaar. Wanneer een zzp’er met zijn urenadministratie kan aantonen dat hij deze uren gewerkt heeft, dan heeft hij recht op de zelfstandigenaftrek en mogelijk op de startersaftrek en meewerkaftrek. Het urencriterium wordt gerekend per kalenderjaar. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar gewerkte uren bij opdrachtgevers, maar ook naar uren die een zzp’er geregistreerd heeft voor bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden. Om bij de Belastingdienst in aanmerking te komen voor eventuele aftrek, is het hebben van een kloppende urenregistratie voor zzp’ers dus van groot belang.

Gratis urenregistratie voor zzp’ers met de Keeping-app

Omdat Keeping gratis te downloaden is voor de eerste twee gebruikers, is het kosteloos toe te passen voor de urenadministratie van zzp’ers. Maak kennis met de schaalbaarheid van Keeping en gebruik de app zoals jij dat wilt: van enkel en alleen uren schrijven, tot het eenvoudig samenstellen van complete rapporten voor je opdrachtgevers.

Keeping is en blijft altijd gratis te gebruiken voor de eerste 2 gebruikers in jouw organisatie.