Uren registreren, hoe maak je het jezelf makkelijk?
Urenregistratie makkelijk en toegankelijk maken. Dat is ons doel. Keeping ontwikkelden wij dan ook met deze wens. Maar, als je nog nooit jouw uren hebt getracked, klinkt dit wellicht als een te grote stap. Laten we eens de verschillende manieren waarop jij jouw uren kunt tracken even bekijken.
Met Excel jouw uren registreren
Excel was een tijd lang een veelgebruikte manier van timetracking. Er staan online ontzettend veel verschillende templates waarin jouw uren getracked kunnen worden. De meeste bedrijven, eenmanszaken of multinationals, maken gebruik van een Officepakket. Daarnaast zijn er ook voor Apple-producten varianten van Excel verschenen. Door gebruik te maken van een template, is het eenvoudig om jouw uren bij te houden. Je vult jouw uren op de juiste plek in en al gauw krijg je zaken overzichtelijk. Helaas is het inmiddels wel zo dat iedereen een template kan aanmaken en online zetten. En we weten allemaal hoe temperamentvol Excel kan zijn! Er hoeft slechts een cijfer fout te staan en de template stort als een kaarthuis in elkaar. Daarnaast is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat gewerkte uren voor de Belastingdienst inzichtelijk moeten zijn. Klopt iets niet in jouw Excel template? Dan kom je al gauw in de problemen. Zo zie je maar. Excel heeft zowel voordelen als nadelen.
Op papier jouw tijd tracken
Niet iedereen vindt het volgende even logisch: toch is het zo dat de meeste mensen hun uren met pen en papier bijhouden. Ze tekenen een tabel of printen er een uit en vullen de tabel handmatig in. Het is in principe foolproof. Tot het moment waarop jij jouw A4'tje verliest. En dan heb je niets meer. Geen back-up, geen bewijs en op papier dus geen gewerkte uren. Het is een situatie waar jij je niet in wilt bevinden. Er zijn ook voldoende werkgevers en werknemers die gebruik maken van een papieren agenda. Die verlies je minder vaak dan losse vellen papier. Maar… Het is toch riskant! Een stapje “digitaler” is de agenda binnen outlook of de agenda op jouw telefoon. Die raak je, althans hopen wij, wat minder snel kwijt. Al deze methodes nemen helaas nog een probleem met zich mee. Het kost dubbel zoveel tijd! Werkgevers willen graag helder hebben hoeveel uren er getracked worden. Het is daarom van belang dat die uren wel digitaal te vinden zijn. Zo zijn ze gemakkelijk op te sturen naar de boekhouder en is alles overzichtelijk. Grote kans dus dat je uiteindelijk zelf toch je uren moet gaan overschrijven in een of ander programma. Zonde van de tijd dus!
Apps voor urenregistratie
Bij Keeping geloven wij, oprecht, in het product dat wij ontwikkeld hebben. Een app waarin jij jouw gewerkte uren met groot gemak kunt tracken. Er zijn verschillende aanbieders van urenregistratie apps. De meeste apps zijn verkrijgbaar in een gratis en premium variant. Met een gratis app hoeft niets mis te zijn, maar vaak merken we dat deze van mindere kwaliteit zijn. Zo is het interface onoverzichtelijk of missen we juist belangrijke functies. Onze urenregistratie app is automatisch gekoppeld aan onze urenregistratie website en onze Chrome-extensie. Zo heb jij altijd jouw urenregistratie bij de hand. De voordelen van deze online omgeving zijn groot. Niets raakt kwijt, niets hoeft dubbel en alles is zeer gemakkelijk in gebruik! Gebruik maken van ons platform is bij uitstek de makkelijkste manier om jouw uren te tracken.
Vaak horen wij dat mensen met een systeem beginnen en vervolgens niet durven over te stappen. Volkomen logisch natuurlijk! Daarom is ons proefabonnement ook zo handig! Hiermee probeer je het Plus-abonnement van Keeping de eerste 14 dagen gratis uit.