Update: Een volledig nieuwe app voor iOS en Android

Enkele weken geleden introduceerde we de nieuwe stijl van Keeping, waarbij ook een vernieuwde app hoort. De afgelopen weken hebben we de laatste hand gelegd aan de nieuwe iOS en Android app.

De nieuwe app

Enkele weken geleden introduceerde we de nieuwe stijl van Keeping, waarbij ook een vernieuwde app hoort. De afgelopen weken hebben we de laatste hand gelegd aan de nieuwe iOS en Android app. De Android app staat vanaf vandaag in Google Play, en de iOS app komt binnenkort ook beschikbaar in de App Store.

De nieuwe Android app De nieuwe Android app
De nieuwe iOS app De nieuwe iOS app

Highlights

De nieuwe app's zijn anders dan de voorgaande app's. Er is veel aandacht besteed aan het wisselen van de dag waarop je uren wilt schrijven. Je kan nu eenvoudig de kalender naar beneden schuiven en een andere datum selecteren.

Daarnaast zijn er enkele sneltoetsen bijgekomen als je een nieuwe tijdregistratie aanmaakt of wijzigt. Je kan nu eenvoudig minuten, kwartieren en uren optellen of er af halen. Deze functies zijn ook uit te schakelen mocht je deze niet gebruiken.

Selecteren van een andere datum Selecteren van een andere datum
Sneltoetsen bij tijdregistratie aanmaken of bewerken Sneltoetsen bij tijdregistratie aanmaken of bewerken

Ook is er gedacht aan accessibility. De gehele app is met de talkback op Android en Voiceover op iOS van je mobiele telefoon te gebruiken. En een dark-mode kan natuurlijk niet ontbreken!

Donkere modus bij dagoverzicht Donkere modus "dark-mode" bij dagoverzicht

Ben je benieuwd hoe de Keeping app je kan helpen met het bijhouden van uren? Begin vandaag nog met het eenvoudig bijhouden van uren en bespaar tijd. Meld je aan bij Keeping en maak de eerste 14 dagen gratis gebruik van het Pro-abonnement.

Techniek

De vorige app's waren als "native app" ontwikkeld voor iOS en Android. Dat houdt in dat iedere app in een specifieke programmeertaal voor een specifiek platform is ontwikkeld. Toen we destijds de app's ontwikkelde was dat een prima keuze. Naar ons idee gaf een native app namelijk de beste gebruikservaring ten opzichte van de op dat moment beschikbare "hybride" technieken. Een hybride app is een app die op meerdere platforms kan functioneren. Over het algemeen heeft zo'n app een gedeelde kern en kunnen er per platform uitzonderingen toegevoegd worden, bijvoorbeeld in de interface. Immers verschillen de interface en navigatiestructuur in een iOS en Android app van elkaar.

Een keerzijde van het ontwikkelen en onderhouden van de native app's was dat iedere nieuwe functionaliteit in beide apps apart ontwikkeld moet worden. Om die reden zijn we gaan kijken naar andere beschikbare technieken. Inmiddels zijn we namelijk een aantal jaar verder en zijn er diverse technieken voor mobiele app-ontwikkeling bijgekomen.

Vandaar dat de keuze van de nieuwe app's is gevallen op Flutter: een platform onafhankelijk framework. Naar ons idee biedt Flutter een goede gebruikservaring en leent de app zich er goed voor om als hybride app ontwikkeld te worden. De kern-functionaliteit van de app wordt gedeeld door de iOS en Android app, maar we hebben voor beide platforms een afwijkende interface. Hiermee kunnen we sneller nieuwe functies voor in beide app's ontwikkelen.

Nieuwe ontwikkelingen

De komende maanden zullen de app's uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten. Welke dat precies zijn, dat lichten we graag toe bij een volgende blog!

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie