Jira Classic gebruiken met Keeping

Om te koppelen met een externe projectmanagementprogramma heb je minimaal Keeping Plus nodig. Daarnaast is een apart Atlassian-account vereist. Een eventueel benodigd Jira-abonnement is niet inbegrepen.

Bekijk ook de Jira-pagina.
Voor de integratie met Jira Classic heb je een actieve Chrome-extensie of Firefox Add-on nodig.

Artikeloverzicht:

In dit artikel staan verschillende onderdelen van Jira Classic uitgelegd. Voor elk specifiek onderdeel kun je gebruik maken van de onderstaande navigatie.

Waar vind ik de Keeping-knop?

De Keeping-knop vind je terug op twee verschillende plekken in Jira Classic.

Naast elke issue in een lijst met issues:
De locatie van de Keeping-knop in een jira issue-lijst

Links naast de deel-knop van een issue op de detailpagina:
De Keeping-knop op het detailscherm van een Jira Classic issue

Hoe start ik een nieuwe tijdregistratie via Jira Classic?

Een nieuwe tijdregistratie starten vanuit Jira Classic kan door gebruik te maken van de Keeping-knop naast een issue in je issue-lijst of in een issue-detailscherm.
Met de groene +-knop start je een nieuwe tijdregistratie vanuit Jira Classic

Jira-issue is direct gelinkt bij het starten van je tijdregistratie

In het nieuwe venster dat verschijnt kun je de details van je tijdregistratie invullen en op starten klikken. De Jira Classic issue waar je op geklikt hebt wordt automatisch gekoppeld aan de nieuwe tijdregistratie. Hier kun je de details van je tijdregistratie invullen

Hoe koppel ik een lopende tijdregistratie aan een Jira Classic issue?

Als je een lopende tijdregistratie hebt in Keeping, dan kun je via de extensie direct in Jira Classic de huidige lopende tijdregistratie koppelen aan een Jira Classic issue. Overzicht tijdregistraties zonder gekoppelde externe taak
Dit is een lopende tijdregistratie zonder koppeling.

De koppeling realiseren

Navigeer in Jira Classic naar je issue-lijst of issue-detailscherm en maak je gebruik van de blauwe koppel-knop.
De blauwe koppel-knop in Jira Classic

Je tijdregistratie is nu gekoppeld

Het koppeling met het Jira Classic issue is nu compleet!
Tijdregistratie is gekoppeld aan externe Jira Classic issue