Het beste inzicht met hogere datakwaliteit

Het verbeteren van je bedrijf begint bij het kijken naar cijfers over de tijdsbesteding. Of het nu gaat over het verbeteren van werkbeleving, omzet of productiviteit; informatie over gewerkte uren is essentieel. Daarmee is het ook belangrijk dat deze informatie van hoge kwaliteit is, je moet per slot van rekening geen beslissingen maken op basis van besmeurde data. Hoe zorg je voor betere data? En wat moet je in je achterhoofd houden bij het doorvoeren van verbeteringen?

Waarborg goede tijdregistratie-data

Verschillende beslissingen maken op basis van data over eigen tijdsbesteding en die van je personeel? Dan is het waarborgen van datakwaliteit cruciaal. Zeker wanneer je zowel omzet als werkbeleving wil optimaliseren. Naast inkomen is prettig werken natuurlijk iets wat we niet over het hoofd moeten zien. Iemand met een fijne werkbeleving is vaak een stuk productiever.

Waarborg gegevenskwaliteit en kijk naar:

  • Het bijhouden van tijdsbesteding van minuut-tot-minuut of met kleine intervallen;
  • Vereenvoudigde invoer;
  • Het aanbrengen van een vaste indeling voor projecten en taken;
  • Het ontkoppelen van organisatiebeleid en harde cijfers uit de urenregistratie.

De beste beslissingen met de beste data.

Tijd achteraf invoeren, is dat nou zo slim?

Veel mensen vullen hun uren aan het einde van de dag of week in – sommige zelfs pas aan het einde van de maand. Maar hoe nauwkeurig is dit overzicht nou eigenlijk? Als je uren pas een week later invult weet je nooit meer precies wanneer je waar mee bezig was. Gelukkig maakt Keeping uren bijhouden van minuut-tot-minuut erg makkelijk. Klik gewoon op de spatiebalk om te starten en te stoppen. Easy as that! Als je meer, zo niet alles, van minuut-tot-minuut bijhoudt, dan staat je urenverantwoording als een huis!

Tijd die je van minuut-tot-minuut registreert leidt tot betere gegevenskwaliteit. Met enkel de spatiebalk was het nog nooit zo makkelijk!

Uren invoeren zonder barrières

“Uren invoeren” heeft een slecht imago. Het wegnemen van zoveel mogelijk barrières zorgt voor de minste frustratie en dus voor beter ingevoerde gegevens. In Keeping proberen we het invoeren zo makkelijk mogelijk te maken door middel van intelligente suggesties, bijvoorbeeld bij het selecteren van projecten en taken. Bovendien hebben we allerlei sneltoetsen beschikbaar gemaakt op de tijdkaart. Klik maar eens op shift + ? om een overzicht te zien.

We zijn bovendien druk bezig met applicaties voor zowel iOS, Android, Google Chrome als macOS. Zo kun je op ieder device gegevens invoeren, snel en eenvoudig!

Vaste indeling voor projecten en taken

In veel urenregistratiepakketten is het niet mogelijk om het invoeren van projecten en taken verplicht te maken. In Keeping heb je voor beide eigenlijk de keus uit twee opties: of zet het helemaal uit, of maak het verplicht bij elke tijdregistratie. Hiermee moet bij iedere tijdregistratie dus actief informatie toegevoegd worden; met deze informatie maak jij uiteindelijk betere beslissingen.

Het is van belang dat je goed nadenkt over welke taken en projecten je opneemt in Keeping. Denk goed na over verschillende taken zodat werkzaamheden te schrijven zijn. Wees huiverig voor taken/projecten zoals: “Overig” en “Algemeen”, want hiermee verlies je veel informatie.

Vaste indeling voor projecten en taken

Let op: maak geen beleid op basis van harde cijfers

Ik hoor erg vaak dat bedrijven een intern beleid hebben dat medewerkers stimuleert uren verkeerd te schrijven. Om zo bijvoorbeeld een direct/indirect-uren quota te halen, of om zo binnen de kaders van bepaalde budgetten te blijven. Natuurlijk klinkt het maken van beleid dat medewerkers stimuleert “mooie” uren in te voeren aantrekkelijk, alleen dit geeft een verstoord beeld. Daarbij is het erg makkelijk om vervolgens beslissingen te maken op basis van dit verstoorde beeld.

Het is beter om iedereen te vragen uren rechtmatig in te voeren. Zo kan jij beslissingen maken op basis van realistische gegevens en echt meten wat voor impact deze beslissingen hebben. Deze impact is dan niet kunstmatig gecreëerd door urenregistratiebeleid.

Gegevenskwaliteit biedt voordelen voor de toekomst

Vergeet ook niet dat er op dit moment een ware ‘datarevolutie’ aan de gang is. Dit klinkt als een buzzword, en eerlijk gezegd is dat vaak ook zo. Feit is dat computers en algoritmes steeds beter conclusies kunnen trekken o.b.v. data. De algoritmes en technieken voor artificial intelligence worden elk jaar weer beter, en als je al een goede bak met kwalitatieve data hebt liggen kun je daar in de toekomst je voordeel mee doen.

Start nu met Keeping, en geniet van de beste data

Keeping is een compleet pakket, en altijd gratis voor de ZZP'er! Ervaar het gemak van moeiteloze tijdregistratie zelf. Iedereen bij Keeping is een groot voorstander van “data liberation”. Daarom kan je altijd alle gegevens uit Keeping exporteren en er zelf mee aan de slag gaan.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie