Voordelen van een timetracker

Steeds meer bedrijven en ZZP’ers gaan aan de slag met een time tracker. Dat heeft uiteraard zo zijn redenen! Een time tracker is namelijk erg handig voor verschillende zaken. Wij zetten alle voordelen van de time tracker voor jou om een rijtje, zodat jij zelf kunt bepalen of het voor jou of voor jouw personeel ook goed is om te gaan werken met een time tracker.

1. Je kunt op een eerlijke en snelle manier je uren doorberekenen

Door steeds goed bij te houden wanneer je begint en stopt met het werken voor een bepaalde klant, krijg je uiteindelijk een duidelijk overzicht van hoeveel uren je hebt besteed aan die specifieke klant. Op deze manier wordt het ook een stuk eenvoudiger om een factuur te maken. Je kunt namelijk meteen de gewerkte uren inzien en je vermenigvuldigt deze vervolgens met jouw uurtarief om het totale bedrag te berekenen. Je kunt de gegevens van de time tracker eventueel ook aan de klant laten zien om meer onderlinge openheid en vertrouwen te creëren.

2. Handige tool bij de belastingaangifte

De inkomstenbelasting die zzp’ers moeten betalen, is afhankelijk van de uren die de ondernemers of medewerkers hebben gewerkt. De uren die worden aangegeven bij de belastingaangifte, moeten op een correcte manier kunnen worden verantwoord. De timetracker is hier een zeer goede manier voor.

3. Je wordt bewuster van je tijdsplanning

Met een timetracker word je je pas echt bewust van hoe lang je met een bepaalde opdracht bezig bent. De time tracker kan daarom een handige tool zijn om steeds iets sneller en efficiënter te gaan werken. De ene keer doe je twee uur over het schrijven van dat ene artikel en de volgende keer probeer je vijf of tien minuten eerder klaar te zijn. Doordat de timer loopt op de achtergrond, is het voor jou duidelijk hoe lang je nog ongeveer hebt om de taak af te ronden.

4. Je kunt beter de winstgevendheid van een dienst of product bepalen

Doordat je met een time tracking app een duidelijk overzicht hebt van alle projecten en de tijd die hieraan wordt besteed, krijg je ook een beter beeld over de efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid van een project. Hierdoor kun je geschikte beslissingen nemen waarmee je efficiëntie kunt vergroten. Dit zorgt dan weer voor een verhoging van de omzet.

5. Makkelijker kunnen voldoen aan de urenregistratie-eis

Het Europese hof van justitie heeft urenregistratie voor alle Europese bedrijven verplicht.

Ondernemingen moeten een objectief, betrouwbaar en toegankelijk systeem opzetten waarmee de dagelijkse arbeidstijd van alle werknemers wordt geregistreerd. Hiervoor is een time tracking app zoals Keeping natuurlijk perfect voor.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen verbonden aan het werken met een time tracker. Dankzij de time tracker van Keeping is het bijhouden van jouw tijdregistratie altijd en overal mogelijk. Wij hebben niet alleen een gebruiksvriendelijk omgeving op de website om tijd te tracken: je hebt namelijk ook de mogelijkheid om je uren bij te houden via onze Keeping-app. Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op.

Begin vandaag nog met het bijhouden van je uren. Meld je aan bij Keeping en maak de eerste 14 dagen gratis gebruik van het Plus-abonnement.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie