Onze tips om jouw thuiswerk team te begeleiden

Momenteel werken er veel mensen vanuit thuis. Hoewel er zeker voordelen zijn aan het thuiswerken, neemt het ook zo zijn nadelen mee. Veel leidinggevenden lopen tegen een van de lastigste struikelblokken aan. Hoe begeleid jij jouw team als iedereen op een andere locatie is? Wij delen onze tips.

Onze tips om jouw thuiswerk team te begeleiden

Maak tijd om dagelijks bij te praten

Als leidinggevende is het belangrijk om dagelijks even in te checken bij jouw teamgenoten. Door dagelijks in te checken weet je waar iedereen mee bezig is en hoe het ermee loopt. Deze check-in is niet om te peilen of iedereen het wel correct of snel genoeg doet. Als het goed is, werk jij met een team waar je op kunt bouwen en heb je er vertrouwen in dat het team de werkzaamheden zo goed mogelijk zullen verrichten. Met een dagelijks check-in kun je overzicht houden over de werkzaamheden maar ook over hoe het gaat met jouw collega’s. Vragen hoe iemands weekend was of informeren naar persoonlijke situaties stimuleert en motiveert.

Gebruik de juiste (online) tools

Inmiddels zijn er veel verschillende tools waar je mee kunt werken. Programma’s waar je to-do lijstjes in bij kunt houden zoals Todoist bijvoorbeeld. Onze eigen app helpt om uren te tracken. Dit helpt jou ook om overzicht te houden op hoeveel tijd werkzaamheden in beslag nemen. Er zijn ook chat-apps zoals Zoom of Slack om onderling contact te houden. In the know blijven is bij het thuiswerken van groot belang en deze apps helpen daar zeker bij!

Stuur een nieuwsbrief

We maken vaak gebruik van nieuwsbrieven om onze klanten op de hoogte te houden. Maar, zijn jouw eigen werknemers ook geabonneerd op de nieuwsbrief? Door middel van een nieuwsbrief weet je zeker dat iedereen de grootste, meest belangrijke nieuwtjes mee krijgt.

Houd rekening met elkaar werkstijlen

Waar de een graag veel overlegt, wil de ander zo weinig mogelijk gestoord worden. Waar de een altijd muziek op heeft, werkt de ander het liefst in stilte. Waar de een zelf vooruit werkt, houdt de ander er van om per taak te werken. Iedereen heeft een verschillende werkstijl. Zeker bij het thuis werken zul je al gauw merken dat ieders voorkeuren anders zijn. Bekijk welke zaken op een lijn moeten liggen en geef dat helder weer maar creëer daarnaast ook voldoende ruimte voor werknemers om op hun eigen manier te werken.

Vergeet niet te team-builden

Een avondje bowlen of gezellig uiteten zal er nog even niet in zitten. Maar het organiseren van een online pubquiz of het borrelen via bijvoorbeeld Google meet is zeker te regelen! Het is nou eenmaal een gekke tijd om in te leven en te werken en het is belangrijk om in mogelijkheden te blijven denken. Vergeet niet ook samen lol te hebben en dan komen jullie er als team met z’n allen heelhuids uit.

Wij hopen dat deze tips jou helpen om jouw team te begeleiding. We weten zeker dat onze timetracking software hierbij zal helpen!

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie