Vanaf nu kun je ook pauzes bijhouden

Sinds de laatste update kun je ook pauzes bijhouden in je urenregistratie met Keeping. We hebben pauzes zo geïmplementeerd dat het geheel optioneel is, zo bepaal je zelf wat beter bij jou past.

Pauzes invoeren in je tijregistratie met Keeping

Om pauzes te gebruiken heb je minimaal Keeping Plus nodig.

Pauzes in je urenregistratie

Regelmatig ontvangen we een mailtje van een van jullie met de vraag: "Hoe voeg ik eigenlijk pauzes toe aan mijn tijdregistraties?", tot nu toe kon dat eigenlijk niet. We waren op zoek naar een gebruiksvriendelijke manier om pauzes te integreren in Keeping, zonder concessies te maken in het gebruik van pauzes. Die hebben we nu gevonden!

Initieel hield je geen pauzes bij, dat betekende dat je aan het einde van de dag bijvoorbeeld alleen tijdregistraties had van 08:30 tot 12:00 (lunchtijd 🥗) en van 12:30 tot 17:00 (thuis-tijd 🏡). Dan heb je gewerkte tijd geklokt en een half uur pauze gehad, maar deze pauze stond er niet letterlijk in. Na veel design- en ontwikkelwerk hebben we pauzes een eigen plekje gegeven in Keeping.

Het invoeren van een pauze over een bestaande tijdregistratie heen

Stel je hebt een tijdregistratie van 09:30 tot 14:30 ingevoerd, zoals in het voorbeeld hieronder. Als je vervolgens een pauze invoert van 12:00 tot 13:00, dan wordt automatisch de tijdregistratie gesplitst in tweeën van 09:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 14:30.

Pauzes zijn zo geïmplementeerd dat ze nooit kunnen overlappen met geklokte werktijd. Het toevoegen van een pauze splitst altijd netjes tijdregistraties op als dat nodig is om overlap te voorkomen. Pauzes worden uiteraard niet meegeteld in het totaal van gewerkte uren. Daarnaast komen pauzes uiteraard wel terug in de rapporten. Zo krijgen de rapporten een nieuwe kolom die de pauzes binnen het geselecteerde rapport weergeven.

Pauzes zijn ook beschikbaar op je mobiele telefoon en via de Google Chrome extensie en Firefox add-on, lees meer over hoe pauzes werken op onze ondersteuningspagina.

Urenregistratie en pauzes met Keeping

Begin vandaag nog met bijhouden van je uren (en nu ook pauzes 😀).

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie