Nieuw: Een budget instellen voor projecten

Wanneer je een offerte hebt uitgebracht op basis van een aantal uren, is het handig om te werken met een budget. Met de nieuwe budget functie van Keeping stel je eenvoudig een budget in per project en is het mogelijk om tijdig een notificatie te krijgen wanneer een budget zal worden overschreden. Zo ben je alijd op de hoogte en loont een goede urenregistratie.

Een budget gebruiken binnen projecten

Wanneer je gebruik maakt van projecten binnen Keeping, kan je per project een budget instellen. Dit budget kan op drie verschillende manieren worden gebruikt:

  • Een budget per maand;
  • Een budget per jaar;
  • Het totaal aantal uren voor het project.

Het voordeel hiervan is dat je volledige controle hebt over de afspraken binnen een bepaald project of offerte. Handig, of niet?!

Hier pas je de instellingen voor het budget binnen projecten aan

E-mailnotificatie bij overschrijding

Je houdt natuurlijk je uren goed bij in Keeping, maar je kijkt niet telkens in de rapportages. Geen probleem. Indien gewenst is het mogelijk om als beheerder een e-mailnotificatie te ontvangen wanneer het budget wordt, of zal worden, overschreden. Dit kan door de optie Notificatie ontvangen te selecteren. Om nog meer inzicht te krijgen kan er een percentage van het budget worden ingesteld, zodat je grip hebt op welk moment je op de hoogte wordt gesteld.

  • Bij een maandelijks budget ontvang je 1x per maand een notificatie;
  • Bij een jaarlijks budget 1x per jaar;
  • Bij een totaal budget ontvang je eenmalig een bericht.

Relatie tot rapporten

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de nieuwe rapporten, dan zal het ingestelde uren budget zichtbaar zijn bij een projectrapport. Hier wordt rekening gehouden met het interval (jaarlijks-, maandelijks-, totaal budget), gekozen onder budget methode van het ingestelde budget.

Zo ziet het uren budget eruit binnen een repport van een project

Hoe werkt het in de praktijk?

Het ingestelde budget zal worden berekend naar het het aantal uren dat in de geselecteerde periode beschikbaar zou zijn. Om duidelijk te maken hoe de budgetten kunnen worden ingezet, staan hierondern enkele voorbeelden omschreven.

Budget per maand

Het budget van een project is ingesteld op 20 uur per maand. In het rapport bekijk ik een kwartaal. Het budget voor deze periode is hiermee 20 x 3 = 60 uur.

Budget per jaar

Het jaarlijkse budget van een project is ingesteld op 2.400 uur. In het rapport bekijk ik een maand. Het budget voor deze periode is hiermee 2.400 / 12 = 200 uur

Het jaarlijkse budget van een project is ingesteld op 2.400 uur. In het rapport bekijk ik een jaar. Het budget voor deze periode is hiermee 2.400 uur.

Beschikbaar voor iedereen

De nieuwe budget functie is beschikbaar voor iedereen! We maken geen onderscheid tussen het gratis, plus of enterprise abonnement.

Begin vandaag nog met het bijhouden van je uren. Meld je aan bij Keeping en maak de eerste 14 dagen gratis gebruik van het Plus-abonnement.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie