Klanten houden van eerlijke offertes

Vrijwel niemand houdt van afgewezen offertes. Te lage urenschattingen zijn ook allesbehalve ideaal. Maar hoe kom je tot de optimale offerte voor jou én je klant? Keeping biedt uitkomst.

Optimale urenschatting met hulp van taken

Schat je uren te hoog in? Dan loop je vaak opdrachten mis. Schat je te laag in? Dan gaat je marge er aan. Met Keeping houd je uren bij van alle projecten, en hierbij maak je onderscheid tussen verschillende werkzaamheden. We noemen deze taken. Met deze taken reken je eenvoudig uit wat eerdere projecten per uur hebben gekost en opgeleverd.

Schat je uren te hoog in? Dan loop je vaak opdrachten mis. Schat je te laag in? Dan gaat je marge eraan.

Taken verkleinen het verschil tussen gemaakte en geschatte uren

Ingeschatte uren verdeel je met Keeping onder verschillende taken. Dit hoeft niet allemaal op de definitieve offerte te staan, maar is belangrijk voor evaluatie achteraf. Als je dit gedaan hebt, wordt er gekeken naar eerdere projecten. Pak de originele inschatting erbij en bereken het verschil tussen gemaakte en geschatte uren. Deze informatie is erg waardevol om je huidige inschatting te tweaken.

Ideale kostprijs bepalen?

Stel je wordt ingehuurd om een poster met illustratie te maken. De werkzaamheden zijn opgedeeld in: illustratie, grafisch ontwerp en project management. Je schat dat elke taak ongeveer 10 uur kost tegen een tarief van € 50. In totaal dus 30 uur.

Je kan dan kijken naar het verleden wat kosten per gewerkt uur geweest zijn. Stel je wil jezelf minimaal € 25,- salaris uitbetalen + € 5,- per uur onkosten, dan is je kostprijs € 30,-. Dit betekent dat je project verlies zou gaan draaien als je meer dan 50 uur aan het project zou besteden.

Een inspiratieblok gebeurt natuurlijk wel eens, dan is het goed om te weten hoe lang die kan duren.

Meer business? Schat je uren met Keeping!

Verder dan een betere offerte

Je kan natuurlijk ook andere vormen van inschatten opnemen in je offerte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Agile pricing waarbij je een vast budget hebt maar een variabele project scope vastlegt in je offerte. Hierdoor is het makkelijker om je bezig te houden met onzichtbare zaken die van grote invloed zijn op de kwaliteit. Hierbij kan je natuurlijk nog steeds kijken naar uren uit het verleden om een indicatie te geven.

Daarnaast kan je natuurlijk ook je klanten ervan overtuigen om je toch per uur te gaan betalen. Dan is urenregistratie helemaal een must, want dan zal een klant wel willen weten wanneer je waar aan gewerkt hebt.

Gratis je uren bijhouden?

Keeping is de online oplossing voor urenregistratie. Registreer uren en verzamel met taken waardevolle informatie voor toekomstige offertes! Ervaar het gemak van moeiteloze tijdsregistratie!

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie