Track jij de uren die jij slaapt al?

Natuurlijk niet! Jouw gewoonte om te tijdschrijven houdt op op het moment dat de werkdag voorbij is. En dat is maar goed ook. Hoewel time tracken voor al jouw werkzaamheden tijdens de werkdag ontzettend handig is en zelfs ervoor kan zorgen dat je meer tijd vrij kunt houden, is het eigenlijk van het zotte dat je ook je vrije uren zou tracken. Maar, deze blog gaat wel over hoeveel slaap jij krijgt per nacht en welke invloed het op jouw werkdag zal hebben.

Track jij de uren die jij slaapt al?

Krijg jij voldoende slaap?

Het is belangrijk om voldoende te slapen. De kwaliteit van jouw nachtrust staat aan de start van jouw fysieke en mentale gezondheid. Slaap je veel te weinig? Dan bouw je slaaptekort op. Maar, hoeveel slaap heb je dan precies nodig? Het is een vraag die vaak gesteld wordt en waar onderzoek sinds 2015 een duidelijk antwoord op kan geven. Dat is voor iedereen namelijk verschillend. De conclusie van het onderzoek wees uit dat het afhankelijk is van de leeftijd en gezondheid van een persoon. Zo slapen kinderen aanzienlijk meer dan pubers en pubers aanzienlijk meer dan volwassenen. Oudere mensen slapen het minst van iedereen. Daarnaast is het ook waardevol om goed te bekijken hoe de kwaliteit van jouw slaap is. Word je vaak wakker? Ga je ook daadwerkelijk slapen als je in je bed gaat liggen? Dit zijn allerlei zaken die jij je af zou kunnen vragen als het gaat om goede nachtrust.

De voordelen van een goede nachtrust

Slecht of te weinig slapen beïnvloedt het werk negatief. 64% van de werkenden voelt de impact van slecht slapen op hun dagelijkse werkzaamheden. De concentratie en het denkvermogen zijn twee zaken waar veel mensen mee in de knoei komen. Daarnaast gebeuren er meer ongelukken die verholpen kunnen worden door meer en beter te slapen. Tot slot heeft slaap een grote invloed op de algehele gezondheid van mensen. Verzuim is hoger bij mensen die zeer slecht slapen. Zo zie je dat slecht en weinig slapen een grote invloed heeft op de werkvloer!

Je slaap tracken, het kan wel

Hoewel de titel van deze blog enigszins gekscherend bedoeld was, weet je wellicht dat er wel apps zijn die jouw slaap kunnen tracken. Bij apps zoals Sleep cycle en Sleep score leg je aan het einde van de dag jouw telefoon onder je kussen. De app blijft vervolgens de hele nacht aan staan en trackt jouw bewegingen, je slaappatroon en hoeveel je snurkt. Het zijn innovatieve apps. Ze hebben veel mensen laten inzien dat de kwaliteit van hun slaap minder goed was dan verwacht. Maar, of je nog de rest van de je leven met een telefoon onder je kussen wil slapen? Dat is een andere vraag!

Met een goed gevoel je werkdag beginnen. Lekker aan je taken werken. Je uren bijhouden. Tevreden zijn met het werk dat je levert en aan het einde van de dag de timetracker uitzetten. Dat is waar veel mensen naar verlangen. Dat begint allemaal bij een goede nachtrust. Slaap lekker!

Wil jij zeker weten dat je het meeste uit jouw werkdagen haalt? Met het complete pakket van Keeping ervaar je het gemak van moeiteloze tijdregistratie in je eigen broekzak. Probeer Keeping vandaag nog!

Beginnen met Plus

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie