6 Tips om meer tijd vrij te houden in de zomer

Het kwik stijgt en de zonnebrillen en korte broeken worden weer van zolder gehaald. Het is zomer! Vraag jij je af hoe jij deze zomer wat meer tijd kan vrij maken om te genieten van het heerlijke weer? Wij delen graag onze tips.

6 Tips om meer tijd vrij te houden in de zomer

1. Gebruik tijdblokken

Begin jouw dag lekker op tijd en maak vervolgens gebruik van tijdblokken om jouw dag in te delen. Misschien is het mogelijk om de dag eerder te beginnen en later te eindigen en daar tussenin, als de zon op z’n hoogst staat, even niet te werken. Je kunt dan gebruik maken van tijdblokken van 3 x 25 minuten met telkens een korte pauze van 5 minuten ertussen. Dit is, ook buiten het zomerseizoen, een hele efficiënte manier van werken. Wanneer je jezelf op het heetst van de dag vrijplant, kun je in de middag zelfs een siësta houden. Vergeet niet jouw urenregistratie online bij te houden zodat je zeker weet dat jouw hoeveelheid gewerkte uren daadwerkelijk klopt.

2. Beperk afleidingen

Leg je telefoon aan de kant (en het liefst op stil), sluit je mailbox, zonder jezelf af op kantoor of zet een noise-cancelling-hoofdtelefoon op. Als jij de afleidingen om je heen beperkt, kun je veel efficiënter en dus ook sneller werken. Jouw to-do-lijst zou zomaar een uur eerder dan gepland af kunnen zijn!

3. Creëer een zomers momentje op het werk

Neem een zomerse lunch mee, zoals een frisse salade. Ga in jouw pauze even lekker naar buiten, dan kun je een plekje in de zon uitkiezen. Hier kun je met een fris glaasje drinken en een zomersalade echt even een zomers momentje creëren.

4. Plan handig vooruit

Maak aan het begin van de week een duidelijke planning waar in staat wat er allemaal moet gebeuren. Dit is jouw master list die jou gaat helpen om aan het einde van de werkdag jouw laptop te sluiten en te gaan genieten. Kijk eens terug in jouw time tracker om te checken hoe lang je over soortgelijke taken in het verleden hebt gedaan. Zo maak je een realistische planning.

5. Gebruik een to-do-lijst

Gebruik jouw weekoverzicht om dagelijks een to-do-lijst te maken. Zo weet je hoe jouw dag eruit zal gaan zien en weet wat je voor het einde van de dag af gaat hebben. Bovendien kun je de ideeën en plannen in jouw hoofd ergens kwijt. Zo heb je alle tijd en aandacht voor waar je aan gaat werken. Het werken met een to-do-lijst geeft het gevoel dat je georganiseerd aan de slag gaat. De kans dat je zaken over het hoofd ziet of vergeet is ook kleiner. Zijn alle “high priority” taken op de to-do-lijst afgerond? Dan kun je lekker gaan genieten van de zon!

Wist je dat Keeping koppelt met verschillende projectmanagementprogramma's voor het bijhouden van je to-do's en tijdregistraties.

6. Stop met werken als de werkdag voorbij is

Trek thuis een zomerse outfit aan, wissel meteen van nette schoenen naar teenslippers en steek de barbecue aan. Niet alleen in het weekend of als je op vakantie bent, maar ook op een maandagavond! Het leven mag gevierd worden, dus geniet er van. Morgen is weer een werkdag, jouw urenverantwoording klopt als een bus dus nu is het tijd om te ontspannen!

Ook meer tijd vrijmaken deze zomer?

Je kunt nu de Keeping-app gratis uitproberen! Zo weet je zeker dat jij al jouw gewerkte uren juist bijhoudt en kunt verantwoorden. Probeer het Plus-abonnement van Keeping de eerste 14 dagen gratis.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie