Ontdek Keeping

Urenregistratie in Excel kan simpeler, overzichtelijker en gratis.

Uren bijhouden is van belang wanneer je inzicht wilt krijgen in het aantal gewerkte uren en je tijdsbesteding. Tevens is een urenregistratie meestal gekoppeld aan een salarisstrook of factuur en zorgt ervoor dat deze op direct op een eerlijke manier wordt uitbetaald. Veel zzp’ers en beginnende ondernemers gebruiken Excel als urenregistratiesysteem.

Excel is namelijk een simpel, goedkoop programma waarin je jouw administratie kan aanpassen aan jouw behoeftes. Echter is urenregistratie in Excel op de lange termijn meestal niet de meest passende oplossing, gezien de grote hoeveelheid tijd die het opzetten en bijhouden kost. Daarom hebben wij Keeping ontwikkeld, een urenregistratie tool die je flink uren bespaart.

Ben je zzp'er? Dan kan je Keeping Gratis gebruiken.
Voorbeeld van urenregistratie op een specifieke via de website Poppetje dat iets aanwijst op de computer

Beginnend gemak

Excel urenregistratie, wel of geen goede keuze?

Excel wordt vaak uit puur gemak gebruikt voor het bijhouden van gewerkte uren, maar is dat een goede keuze? De meeste ondernemers starten hun administratie vanuit Excel. Het spreadsheet programma is praktisch en bijna iedereen heeft het wel op zijn of haar computer staan. Wanneer je voor jouw werk gaat nadenken over hoe je jouw werktijden kan en wil vastleggen, zijn er veel mogelijkheden.

Juist omdat veel mensen Microsoft Office als in huis hebben, hoeven ze niet te investeren in een nieuw systeem. Daarnaast zijn er online handige boekhoudingstemplates te vinden, waardoor het gebruik van Excel eenvoudig is. Als je al bekend bent met functies van Excel, dan hoef je je ook niet te verdiepen in een nieuw systeem met allerlei nieuwe functies. Op termijn loop je echter tegen beperkingen aan wanneer je Excel blijft gebruiken voor je urenregistratie.

Voorbeelden van

De nadelen van Excel bij het bijhouden van jouw uren

Op het eerste gezicht lijkt Excel dus dé manier om gratis je uren te registreren. Maar zitten er ook haken en ogen aan urenregistratie in Excel?

  • In het begin is Excel zeker overzichtelijk, maar naarmate jouw bedrijf groeit zul je het overzicht gaan verliezen. Het aantal Excel-bestanden, tabbladen en formules neemt toe en een foutje is snel gemaakt. Daarnaast zijn formules gevoelig en kan een kleine afwijking grote gevolgen hebben voor jouw boekhouding. Zodra je uren in Excel gaat koppelen aan projecten of taken wordt het creëren van een overzicht een dagtaak.
  • Een Excel-bestand is niet zo flexibel. Dat wil zeggen, als je veel onderweg bent, heb je niet overal gemakkelijk toegang tot jouw urenverantwoording. Daarnaast kun je meestal maar met één medewerker tegelijk in een Excel-bestand werken. Het is dus niet geschikt voor bedrijven met meerdere medewerkers.
  • Je weet niet of het bestand voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst. Dit is wel belangrijk, omdat de hoeveelheid belasting die je betaalt, o.a. afhangt van de hoeveelheid uren die je hebt gewerkt. Wel zo handig dus om jouw gewerkte uren goed te bij te houden. Een kleine fout kan grote kosten met zich meebrengen en dit wil je natuurlijk voorkomen.

We nodigen je uit om ook Keeping gratis uit te proberen. Je kunt het urenregistratiesysteem van Keeping gratis testen met één persoon. Zo kun je zelf je oordeel vellen over ons platform. Ben jij zzp’er? Dan kun je altijd gratis gebruik maken van Keeping. We zijn erg benieuwd naar je mening.

Je kunt Keeping gratis gebruiken met één persoon. Zo kun je zelf je oordeel vellen over ons platform. We zijn erg benieuwd naar je mening.

Een nieuwe manier voor urenregistratie

Verbeter je urenadministratie met Keeping.

Stopwatch om uren te klokken illustratie