Abonnementen

Wat is het eerlijke prijsmodel?

Het is ook aan te raden om vooraf even de prijzen-pagina te bekijken.

Let op: zorg ervoor dat je ingelogd bent als de organisatie-eigenaar, dit is de enige gebruiker in de organisatie die instellingen voor abonnementen kan aanpassen.

Eerlijk prijsmodel

Je hebt Keeping uitgeprobeerd en je wilt nu graag een abonnement kiezen om je urenregistratie naar een hoger niveau te tillen. Bij Keeping zijn we transparant over hoe wij het abonnementensysteem hebben ontwikkeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. We maken bij Keeping gebruik van een eerlijk prijsmodel, dat wil zeggen dat je in principe alleen betaalt voor wat je echt gebruikt.

Op deze pagina vind je informatie over het prijsmodel dat we bij Keeping hanteren, hoe dit is opgebouwd en wat de voordelen van dit prijsmodel zijn ten opzichte van andere prijsmodellen.

We houden het aantal actieve gebruikers elke dag in de gaten, of je nou zelf gebruikers archiveert of dat iemand gewoon een tijd lang niet ingelogd is. We zien een gebruiker als inactief zodra hij/zij 180 dagen niet heeft ingelogd.

Bij ons is er dus geen sprake van seats of seat management, zoals bij andere softwarepakketten.

Rekenvoorbeeld

In het onderstaande rekenvoorbeeld nemen we een organisatie van 30 gebruikers groot en gaat uit van een Plus-abonnement op jaarbasis.

Keeping prijsmodel:

Wij begrijpen dat het soms moeilijk is om in te schatten hoeveel gebruikers je precies nodig gaat hebben in een heel jaar. Bij Keeping proberen we dit eenvoudiger te maken: we gebruiken een eerlijk prijsmodel, dit houdt in dat je alleen betaalt voor wat je écht gebruikt. Wanneer je een abonnement aanschaft voor 30 gebruikers en je hebt uiteindelijk na 6 maanden nog maar 20 gebruikers, dan reserveren we, vanaf het moment dat de gebruikers inactief worden gemarkeerd, de kosten voor deze gebruikers als tegoed dat je kunt gebruiken voor je volgende rekening.

Via ons prijsmodel betaal je bij een Plus-abonnement voor 30 gebruikers, terwijl er maar 20 gebruikers actief zijn, het volgende:

Op maandbasis per jaar: 30 actieve gebruikers × € 6,75 × 12 maanden = € 2.430,-
Op jaarbasis per jaar: 30 actieve gebruikers × € 5,40 × 12 maanden = € 1.944,-
Opgebouwd tegoed op jaarbasis: 10 (inactieve) gebruikers × € 5,40 × 6 maanden = € 324,-

Het tegoed dat je via ons prijsmodel kunt opbouwen, wordt verrekend wanneer je nieuwe facturen ontvangt. We verrekenen het bedrag automatisch voor je. Opgebouwde tegoeden worden niet uitbetaald. We kijken elke dag of er iets te verrekenen valt, dus dit voorbeeld is sterk versimpeld.


Ter vergelijking, een regulier prijsmodel:

Bij de meeste softwarepakketten voor tijdregistratie betaal je per gebruiker, ongeacht of deze gebruikers werkelijk actief zijn in je organisatie. Als je een pakket aanschaft voor 30 gebruikers en je hebt uiteindelijk na 6 maanden nog maar 20 actieve gebruikers, dan betaal je nog steeds voor de 30 gebruikers die je aan het begin van de periode hebt aangegeven nodig te hebben.

Via een reguliere prijsmodel betaal je voor een vergelijkbaar abonnement voor 30 gebruikers, terwijl er maar 20 gebruikers actief zijn, het volgende:

Op maandbasis per jaar: 30 actieve gebruikers × € 6,75 × 12 maanden = € 2.430,-
Op jaarbasis per jaar: 30 actieve gebruikers × € 5,40 × 12 maanden = € 1.944,-
Opgebouwd tegoed op jaarbasis: 10 (inactieve) gebruikers voor 6 maanden = €0

Ondersteunend beeld van grafisch poppetje naast hoofdafbeelding