Klanten

Klanten toevoegen

Keeping biedt de mogelijkheid om uren te schrijven op Projecten voor Klanten. Om gebruik te maken van Klanten, dienen projecten ingeschakeld te zijn voor jouw organisatie.

Als beheerder of organisatie-eigenaar kun je via Instellingen → Beheer → Klanten een nieuwe klant aanmaken via de groene 'Nieuwe klant' knop. Het aanmaken van een klant is simpel. Typ de naam voor de nieuwe klant in het venster, en klik op Ga verder. Je kan ook een unieke referentie aan een klant koppelen. Bij het aanmaken typ je dan eerst de klantnaam, vervolgens #gewenste klantcode. Indien deze unieke referentie is opgegeven, kan deze referentie (bijvoorbeeld #PJ voor 'Pieter-Jan') overal in de applicatie worden teruggevonden. Bij het aanmaken van een project kan vervolgens de klant snel gevonden worden door te zoeken op de unieke referentie.

Dit is waar je nieuwe klanten aanmaakt

Er zijn verschillende andere plekken waar je ook makkelijk en snel een nieuwe klant aan kan maken, onder andere bij Bewerk project, als je bijvoorbeeld een nieuwe klant aan een project wil koppelen. Als je daar een nieuwe klant aan wil maken, kom je in een apart scherm. Je komt ook in dit uitgebreide scherm via Instellingen → Beheer → Klanten, met ctrl / en klik op + Nieuwe klant.

Ondersteunend beeld van grafisch poppetje naast hoofdafbeelding