Urenregistratie voor personeel met het gratis programma Keeping

De urenregistratie door personeel is in veel sectoren de normaalste zaak van de wereld. Bovendien is het geen onbelangrijke taak! Fouten in het registreren van de uren door je werknemers kunnen vervelende gevolgen hebben.

Overzichtelijke administratie met Keeping

Deze fouten ontstaan vaak doordat uren pas achteraf worden opgeschreven door bijvoorbeeld uitstelgedrag, of doordat software te ingewikkeld is. Keeping is het antwoord op de veelal omslachtige werkwijzen en programma’s die gebruikt worden voor de urenregistratie door personeel. Keeping maakt het volgende mogelijk:

  • Nauwkeurige urenregistratie voor personeel, met start- en eindtijd;
  • Gewerkte uren door personeel te registreren per dag of week;
  • Uren op te schrijven voor specifieke projecten;
  • Gewerkte uren door personeel per taak te registreren.

"Doordat het personeel uren bijhoudt met Keeping, wordt in één klap duidelijk in welke projecten winst zit of juist te behalen valt.”

Zo wordt direct duidelijk hoeveel uren er zijn gewerkt door jouw personeel. Maar nog beter is het inzicht in de verdeling in uren over de verschillende projecten en de gewerkte uren die bij de bestaande taakverdeling van toepassing zijn. Bovendien kan door het online bijhouden van uren in het gratis programma Keeping eenvoudig een helder rapport worden weergegeven door middel van de gemakkelijke selectie- en sorteermethoden.

Gewerkte uren bij laten houden door werknemers

In verschillende branches wordt ervoor gekozen om werknemers zelf uren bij te laten houden. Belangrijk voordelen hiervan zijn dat voor een bedrijf duidelijk zichtbaar wordt in welke projecten winst zit en of de taken binnen geschatte tijdsduur worden uitgevoerd.

Bovendien krijgt het personeel zelf ook een indruk over de werkzaamheden waarmee zij (verrassend) lang bezig zijn en welke taken vlotjes verlopen. Door online uren bij te houden in de app van Keeping kan het personeel taken tot op de minuut nauwkeurig in- en uitklokken. Zo biedt het een eenvoudige en effectieve manier om uren bij te houden voor - en door - personeel.

Voordelen van urenregistratie

Uren bijhouden door personeel brengt meer voordelen met zich mee dan alleen een overzichtelijke urenregistratie en urenadministratie. De vier belangrijkste voordelen zetten wij graag op een rijtje:

  • Verantwoording van gemaakte kosten. Door personeel uren te laten registreren, wordt het voor bedrijven gemakkelijker om gemaakte kosten en gewerkte uren te verantwoorden bij klanten en opdrachtgevers.
  • Inschatten van mankrachten voor een klus. Wanneer uren goed worden bijgehouden, wordt het op den duur eenvoudig om bij soortgelijke projecten het aantal benodigde uren in te schatten.
  • Voorkomen van conflicten met personeel. Niets zo vervelend als een arbeidsconflict over uitbetaling van gewerkte uren. Urenregistratie, bijvoorbeeld in een tool als Keeping, helpt bij het voorkomen van dergelijke situaties.
  • Voordeel bij de belastingdienst. De hoogte van de inkomstenbelasting is vanwege bepaalde aftrekposten afhankelijk van het aantal uren dat een ondernemer zelf in zijn zaak steekt. Door deze bij te houden, kan dit het bedrijf belastingvoordelen opleveren.

Urenregistratie personeel in app: Keeping

In de ideale situatie is de urenregistratie voor personeel overal en op ieder moment mogelijk. Keeping realiseert dit doordat het gratis programma om uren bij te houden beschikbaar is op smartphone, tablet en pc.

Zo kan een bedrijf, maar ook het personeel, te allen tijde inzicht krijgen in gewerkte uren en nieuwe uren noteren. Doordat onze gratis urenregistratie-app beschikbaar is voor iPhone en Android en voor meerdere schermgroottes, biedt het voor ieder personeelslid een mogelijkheid om uren bij te houden. Daarnaast is het online programma goed vorm te geven voor jouw bedrijf, zodat je alleen de functies gebruikt die je daadwerkelijk nodig hebt. Werken in teamverband is nog nooit zo makkelijk geweest: nodig nieuwe teamleden uit voor Keeping en ze kunnen gelijk aan de slag. Koppel gebruikers aan bestaande projecten, of kies ervoor om teamleden automatisch toe te laten voegen aan nieuwe projecten.

Betaal na de bèta-periode alleen voor wat je echt gebruikt

Bij veel andere softwarepakketten betaal je per gebruiker, ongeacht hoeveel van deze gebruikers daadwerkelijk gebruik maken van de software.

Bij gebruik van Keeping voor urenregistratie voor personeel gaat dit anders; je krijgt alleen een factuur voor de gebruikers die actief zijn. Dit doet Keeping geheel automatisch, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Keeping bekijkt welke gebruikers actief zijn en zet gebruikers na twee weken inactiviteit automatisch op inactief. Voor deze gebruikers betaal je dan gewoon niet meer. Gemakkelijk, toch? Als je toch teveel betaald hebt, geven we je een tegoed dat we automatisch verrekenen met de volgende factuur.

Goed in te richten voor jouw bedrijf

Keeping is helemaal in te richten zodat het een perfecte match wordt met jouw bedrijf. Je kunt kiezen voor drie verschillende vormen van ureninvoer. Het is belangrijk dat je niet belast wordt met overbodige functies. Werk je niet met projecten of taken? Schakel deze gemakkelijk uit. Mocht je later besluiten er wel mee te werken, dan kunnen deze gewoon ingeschakeld worden.

Projecten aan of uit

Zet projecten aan of uit, zonder daarbij functionaliteit in te leveren.

Audit log

Alle wijzigingen van de timesheet van een gebruiker worden bijgehouden. Wijzigingen zoals het achteraf aanpassen van een entry, worden bijgehouden. Zo heb je inzicht in alle mutaties.

Taken aan of uit

Evenals projecten, kunnen taken in- of uitgeschakeld worden. Je hebt volledige controle over hoe je Keeping gebruikt.

Gemakkelijk overstappen

Met behulp van onze import-functionaliteiten is het een fluitje van een cent om je bestaande data over te zetten naar Keeping. Ga met enkele klikken verder waar je gebleven was.

API voor ontwikkelaars

De Keeping-API biedt ontwikkelaars veel mogelijkheden: voer data in, ontvang data, log in met Keeping via oAuth en nog veel meer.

Ontdek Keeping voor jouw personeel

Keeping is eenvoudig in gebruik, probeer het gratis uit voor jouw onderneming

Keeping is en blijft altijd gratis te gebruiken voor de eerste 2 gebruikers in jouw organisatie.