Gemakkelijk en snel

Urenadministratie altijd inzichtelijk met Keeping

Een urenadministratie bijhouden is niet verplicht, toch heeft vrijwel iedere ondernemer er baat bij.

Urenadministratie kan namelijk inzicht bieden in hoe gewerkte uren zijn verdeeld en kan ook voordelen opleveren bij de belastingdienst.

  • Profiteren van fiscale voordelen, zoals het urencriterium; Directe inzichten in het totaal aantal uren dat je werkt
  • Bijhouden hoeveel uren gefactureerd dienen te worden aan opdrachtgevers; Direct facturen versturen via de Moneybird-integratie
  • Beter plannen van toekomstige opdrachten op basis van historische administratie; Je gehele werkhistorie binnen handbereik.
Overzicht van urenregistratie specifiek ingesteld op uren per taak Grafisch personage die de hoofdafbeelding ondersteunt

Planning

Wanneer begin je met urenadministratie?

Je begint met urenregistratie wanneer jij begint plannen te maken voor je onderneming en wanneer je als zzp'er wilt gaan starten, begint de urenadministratie ook. Hierbij rekent de Belastingdienst de gewerkte uren per kalenderjaar. Dus sta je vanaf mei ingeschreven bij de Kvk, maar heb je de uren eerder in dat jaar ook al netjes bijgehouden? Dan gelden deze uren ook voor het urencriterium.

Welke uren tellen mee bij urenadministratie?

Onder urenadministratie vallen in principe alle uren die in het bedrijf zijn geïnvesteerd.

Fulltime ondernemers komen vaak eenvoudig aan hun urencriterium, voor parttimers en zzp'ers ligt dit anders. Dit maakt dat urenadministratie voor zzp'ers en parttimers extra belangrijk is.

Ook het volgen van een opleiding, het netwerken of het brainstormen over nieuwe ideeën zijn uren die je kan registreren voor het urencriterium. Zo geeft de urenadministratie een compleet overzicht over alle bezigheden rondom een onderneming. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in één overzicht zien hoeveel uren er écht in kerntaken worden gestoken en hoeveel in randzaken.

Verzorg de basis

Inzicht in de te factureren uren

Een kloppende urenadministratie is de basis voor iedere ondernemer die uren factureert naar zijn opdrachtgevers.

Dus ook als je uren niet wilt bijhouden voor het urencriterium, is het toch goed om ze overzichtelijk te hebben. Bovendien is een urenadministratie een ideaal middel om het gemiddeld uurloon te berekenen.

Door het bijhouden van uren zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk te maken in een urenregistratie-app zorgen we ervoor dat werknemers zich kunnen blijven focussen op hun werk en het registreren van uren snel maar correct gebeurt.

De Android urenregistratie-app van Keeping

Uren-app

Een urenadministratie-app voor jouw onderneming

Met moderne software wordt het voeren van urenadministratie toegankelijker en eenvoudiger dan ooit tevoren.

Keeping biedt een gratis app voor urenadministratie, ideaal voor ondernemers en zzp'ers.

Met één klik op je smartphone klok je in, waarna de tijd tot op de minuut wordt bijgehouden.

Wissel je van project of taak? Geen probleem, onderbreek de tijdmeting en start een nieuwe voor een andere klus.

Papierwerk is verleden tijd, in een mum van tijd wordt de urenadministratie uitgedraaid in een rapportage. Bovendien kun je het portaal van Keeping inrichten zoals je zelf wilt, dus schakel de functies in die bij jouw situatie passen!

Gemakkelijke urenadministratie

Begin ook met het inzichtelijk maken van je uren

Stopwatch om uren te klokken illustratie