Urenadministratie altijd inzichtelijk met Keeping

Een urenadministratie bijhouden is niet verplicht, toch heeft vrijwel iedere ondernemer er baat bij.

De belangrijkste redenen om een goede urenadministratie te voeren

Urenadministratie kan namelijk inzicht bieden in hoe gewerkte uren zijn verdeeld, maar kan ook voordelen opleveren bij de belastingdienst.

  • Profiteren van fiscale voordelen, zoals het urencriterium;
  • Bijhouden hoeveel uren gefactureerd dienen te worden aan opdrachtgevers;
  • Beter plannen van toekomstige opdrachten op basis van historische administratie.

Kortom, wanneer er een strakke urenadministratie wordt bijgehouden, profiteer je van de gemakken. De praktijk wijst echter uit dat veel werknemers en werkgevers problemen hebben met het nauwkeurig bijhouden van de urenadministratie. De gratis urenadministratie-app Keeping maakt hier een einde aan. Met Keeping houd je uren bij waar en wanneer jij dat wil, de urenadministratie-app is ook beschikbaar voor iOS en Android.

Wanneer begin je met urenadministratie?

Wanneer jij begint plannen te maken voor je onderneming of wanneer je als zzp’er wilt gaan starten, begint de urenadministratie ook.

Hierbij rekent de belastingdienst de gewerkte uren per kalenderjaar. Dus sta je vanaf mei ingeschreven bij de KvK, maar heb je de uren eerder in dat jaar ook al netjes bijgehouden? Dan gelden deze uren ook voor het urencriterium.

Welke uren tellen mee bij urenadministratie?

Onder urenadministratie vallen in principe alle uren die in het bedrijf zijn geïnvesteerd.

Fulltime ondernemers komen vaak eenvoudig aan hun urencriterium, voor parttimers en zzp’ers ligt dit anders. Dit maakt dat urenadministratie voor zzp’ers en parttimers extra belangrijk is. Ook het volgen van een opleiding, het netwerken of het brainstormen over nieuwe ideeën zijn uren die je kan registreren voor het urencriterium. Zo geeft de urenadministratie een compleet overzicht over alle bezigheden rondom een onderneming. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in één overzicht zien hoeveel uren er écht in de kerntaak wordt gestoken en hoeveel in randzaken.

Inzicht in de te factureren uren

Een kloppende urenadministratie is de basis voor iedere ondernemer die uren factureert naar zijn opdrachtgevers.

Dus ook als je uren niet wilt bijhouden voor het urencriterium, is het toch goed om ze overzichtelijk te hebben. Bovendien is een urenadministratie een ideaal middel om het gemiddeld uurloon te berekenen.

Een urenadministratie-app voor jouw onderneming

Met moderne software wordt het voeren van urenadministratie toegankelijker en eenvoudiger dan ooit tevoren. Keeping biedt een gratis app voor urenadministratie, ideaal voor ondernemers en zzp’ers.

Met één klik op je smartphone klok je in, waarna de tijd tot op de minuut wordt bijgehouden. Wissel je van project of taak? Geen probleem, onderbreek de tijdmeting en start een nieuwe voor een andere klus. Papierwerk is verleden tijd, in een mum van tijd wordt de urenadministratie uitgedraaid in een rapportage. Bovendien kun je het portaal van Keeping inrichten zoals je zelf wilt, dus schakel de functies in die bij jouw situatie passen!

Begin met het bijhouden van jouw uren via Keeping

Meld je nu aan voor Keeping, de gemakkelijkste online urenregistratie tool

Keeping is en blijft altijd gratis te gebruiken voor de eerste 2 gebruikers in jouw organisatie.