Moderne tijdregistratie

WBSO-tijd verantwoorden op de moderne manier

Veel ondernemers profiteren van de WBSO bij het werken aan innovatieve projecten. Hiervoor moet wel de administratie van projecten in orde zijn. Keeping helpt je hierbij.

  • Wat is de WBSO? De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk.
  • Wanneer kun je een WBSO-subsidie aanvragen? Correcte urenadministratie en voldoende uren.
  • Wat moet je weten voor een WBSO-aanvraag? Lees de details hieronder.
De urenregistratie iPhone-app van Keeping

Meer weten

Wat is de WBSO?

WBSO is een afkorting voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Speur- en Ontwikkelingswerk is beter bekend als Research and Development (R&D).

De WBSO is een wet die ondernemers stimuleert om te investeren in innovatieve projecten. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt dat ondernemers in aanmerking komen voor WBSO-subsidie als het bedrijf technisch-wetenschappelijk onderzoek doet of nieuwe technische (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur ontwikkelt.

Wanneer kun je een WBSO-subsidie aanvragen?

Een WBSO-subsidie kan worden aangevraagd via de RVO, maar je moet wel het een en ander voorbereiden. Je moet als ondernemer aan een tweetal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de WBSO-regeling:

  • Als ondernemer met medewerkers die S&O-werkzaamheden verrichten
  • Als zzp'er die per jaar 500 uur aan S&O-werkzaamheden verricht

Lees hier meer over het aanvragen.

Betere administratie

Wat heb ik nodig?

Je komt als ondernemer niet in aanmerking voor WBSO-subsidie als je niet over een inzichtelijke S&O-administratie beschikt. Voor de RVO moet jij kunnen aantonen hoeveel tijd aan het project wordt besteed en hoe dit project vordert. Dit doe je in een zogenaamde S&O administratie, deze bestaat uit: urenverantwoording en projectadministratie

Voor jouw S&O-administratie is het essentieel om jouw urenverantwoording en projectadministratie op orde te hebben. De WBSO uren zijn gemakkelijk te registreren met Keeping. Hiermee kun je jouw urenverantwoording en projectadministratie perfect in beeld brengen. Voor jouw aanvraag van een WBSO-regeling is dit dus een ideale tool.

WBSO-administratie op orde met Keeping

In Keeping kun je gemakkelijk uren schrijven op projecten, en dus ook WBSO-projecten. Maak een project aan in Keeping en laat alle medewerkers die aan het ontwikkelingsproject werken hier hun uren registreren.

Vervolgens kan je elke maand eenvoudig via de functie Rapporten de benodigde informatie voor de aangiften ophalen. En als de RVO een keer langskomt, kan je ze ook deze rapportages laten zien. Keeping is een compleet pakket, ook voor je WBSO-administratie! Ervaar het gemak van moeiteloze tijdsregistratie zelf. Nog niet overtuigd? Lees wat ondernemers zeggen over Keeping.

Aan de slag met de WBSO

Zorg dat je alles op orde hebt, Keeping helpt.

Stopwatch om uren te klokken illustratie