Uren berekenen in Excel

Uren bijhouden geeft jou een inzicht in het aantal bestede aantal uren aan jouw werk. Ook zorgt het ervoor dat jouw salaris op een eerlijke manier betaald wordt. Om deze gewerkte uren bij te houden wordt vaak Excel gebruikt. Maar is urenregistratie in Excel wel de beste optie?

Verbeter de urenregistratie met behulp van Keeping

We hebben een speciaal Excel-template gemaakt waarmee je als zzp'er snel aan de slag kan. Download het template hieronder. Ben je met een team? Lees dan verder.

Voordelen urenregistratie via Excel

Excel wordt vaak gekozen uit puur gemak. Als je al beschikt over een Microsoft Office-pakket en je beschikt over de juiste kennis van Excel, dan ligt de keuze voor Excel voor de hand. Dit omdat er verder geen investeringen meer voor nodig zijn. Daarnaast is het ook niet meer nodig om je te verdiepen in een nieuw systeem. Hieronder zijn alle voordelen nogmaals op een rij samengevat:

  • Gemakkelijk om mee te beginnen.
  • Meestal gratis omdat een office pakket toch al noodzakelijk is.
  • Gratis templates te downloaden.
  • Weinig kennis nodig.

Nadelen urenregistratie in Excel

De keuze om voor Excel te kiezen ligt wellicht voor de hand omdat het een programma is waar veel al ervaring mee hebben. Echter zijn er ook nadelen verbonden aan de urenregistratie in Excel.

  • Samenwerken in Excel om een urenregistratie te voeren voor een compleet team is lastig;
  • Excel is duur als je nog geen Microsoft Office-licentie hebt;
  • Excel is inflexibel, als je voor werk veel aan het reizen bent, is Excel niet snel toegankelijk om jouw uren makkelijk te kunnen registreren, dit kan leiden tot onnauwkeurigheid;
  • Excel is onoverzichtelijk, omdat je waarschijnlijk te werk gaat met meerdere tabbladen of verschillende excelbestanden per taak, project of werknemer;
  • In Excel is het niet mogelijk om in één oogopslag tot nieuwe inzichten te komen van bijvoorbeeld de winstgevendheid per medewerker of project of de tijdsduur van bepaalde taken;
  • Het is geen lange termijn strategie wanneer je bedrijf groeit.

Alternatief voor Excel

Tegenwoordig is er Keeping, een beter alternatief voor urenregistratie. Het is mogelijk om in te klokken met jouw telefoon zodra je aan een taak begint en om uit te klokken met jouw telefoon zodra je een taak afgerond hebt. Met Keeping urenregistratiesoftware is het mogelijk om gewerkte uren direct aan een project of taak toe te wijzen. Om deze reden is urenregistratie via een app nauwkeuriger en flexibeler dan wanneer de uren achteraf in Excel ingevoerd worden.

Maak voor jezelf de afweging of uren bijhouden in Excel voor jou de beste optie is. Wat verwacht jij precies van een systeem waarmee jij jouw uren wilt registreren? De Keeping-app is gratis uit te proberen met één persoon. Als zzp’er of freelancer is de app altijd gratis te gebruiken!

Probeer Keeping vrijblijvend Ben je zzp'er? Dan kan je Keeping altijd Gratis gebruiken.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie