Tijdschrijven is voor zzp'ers een must

Zzp'ers zijn bijzondere ondernemers. De behoefte om zelf een bedrijf te starten begint voor sommige zzp'ers vanuit een passie. Er wordt van een hobby een baan gemaakt, of een zzp'er ziet een gat in de markt die hij/zij hoopt te kunnen vullen. Als zzp'er, is het belangrijk om van veel zaken af te weten. Meestal houd jij je namelijk niet alléén bezig met het leveren van een dienst of product, maar moet je ook allerlei randzaken organiseren. Om dit allen in goede banen te leiden, raden wij aan om te gaan timetracken.

Tijdschrijven voor zzp'ers, een must!

De voor- en nadelen

Zzp'er zijn heeft veel voordelen. Zelf kunnen kiezen welke dagen en uren gewerkt worden is een voordeel dat vaak benoemd wordt. De optie om te kunnen rondreizen en werken tegelijk, oftewel een digital nomad zijn, wordt ook door veel zzp'ers als pré gezien. Zzp'ers ervaren vaak veel vrijheden die mensen met een nine-to-five baan niet kennen. Maar, een zelfstandige zonder personeel zijn, heeft ook zijn nadelen. Een van de zaken die veel zzp'ers lastig vinden, is de hoeveelheid andere zaken waar ze mee aan de slag moeten. Het is als zzp'er vaak niet mogelijk om alléén maar bezig te zijn met de dienst of het product dat je wilt leveren. Je zult ook daadwerkelijk moeten ondernemen. Veel zzp'ers ervaren op een bepaald punt in hun carrière dat ze te veel tijd lijken te besteden aan zaken waar ze helemaal niet mee bezig willen zijn. Denk aan reclame maken, customer service bieden en administratieve rompslomp bijhouden.

Hoe kan time tracken helpen?

Hoewel de meeste zzp'ers waarschijnlijk zullen herkennen dat bepaalde zaken naar loop van tijd “te veel tijd” in beslag nemen, houdt dit de meeste zelfstandigen niet tegen om door te blijven gaan met hun bedrijf. Het is ook absoluut niet nodig om te stoppen met iets waar je hart ligt als je gedemotiveerd raakt! Wel is het belangrijk om eens goed te gaan bekijken of wat je denkt te ervaren daadwerkelijk waar is. Ben je écht zoveel tijd kwijt aan het invoeren van facturen? Ben je nou werkelijk een hele dag kwijt geweest aan het maken van een website? Er is slechts een manier om erachter te komen of jouw gevoel klopt en dat is door jouw gewerkte uren bij te gaan houden.

Hoe kun je dan het jouw uren registreren?

Er zijn talloze verschillende manieren om jouw gewerkte uren te noteren. Tijdschrijven noemen we dat. Je zou in principe in jouw agenda of in een los notitieboekje bij kunnen houden hoeveel uur je per dag aan taken besteedt. Maar, dit gaat vaak fout. Je bent je agenda al gauw vergeten en het losse blad of notitieboekje is helaas al snel kwijt. Je zou ook Excel kunnen gebruiken om jouw gewerkte uren in bij te houden. Door gebruik te maken van vooraf geïnstalleerde tabellen weet je zeker dat jij jouw uren tot op de minuut kunt berekenen. Het is handig om zulke uitdraaien te hebben, zodat je de uren goed met elkaar kunt vergelijken. Toch raden wij aan om gebruik te maken van een programma zoals de onze. Met Keeping kun jij jouw uren in de browser van jouw computer bijhouden. De simpele webapplicatie is snel en simpel in gebruik. Daarnaast kun je ook onze urenregistratie-app op jouw telefoon of tablet zetten. Zo heb jij jouw urenoverzicht altijd bij de hand. Onze Keeping-app is zelfs gratis voor zzp'ers!

Jouw urenregistratie makkelijker gemaakt dankzij Keeping

Ondernemen is een groot genot en eigen baas zijn is een droom die veel mensen delen. Wij hopen dat we met onze tijdschrijf software veel zzp'ers kunnen helpen om dicht bij hun droom te blijven!

Omdat Keeping gratis te downloaden is voor de eerste gebruiker, is het kosteloos toe te passen voor de urenadministratie van zzp'ers.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie