Agile urenregistratie in je Jira-omgeving

Jira is software voor projectmanagement van een (software)ontwikkelingsteam. In Jira bespreek, beoordeel en bewaak je de voortgang van het (software)ontwikkelingsproces. Dankzij de uitgebreide interface en de vele beschikbare functies kun je Jira exact instellen zoals je zou willen dat het werkt voor jouw team.

Keeping integreert nu direct in Jira om je urenregistratie voor projecten te voeren

Om te koppelen met een externe projectmanagementprogramma heb je minimaal Keeping Plus nodig. Daarnaast is een apart Jira-account vereist. Een benodigd Jira-abonnement is niet inbegrepen.

Jira urenregistratie met Keeping

Urenregistratie in Jira helpt je bij het nog meer agile maken van je softwareontwikkelingsproces. De meeste ontwikkelteams werken tegenwoordig met een vernieuwde agile werkwijze, dat wil zeggen dat je de planning van je softwareontwikkeling beperkt tot ongeveer een maand (soms zelfs korter). Tussendoor wordt continu geƫvalueerd en de voortgang bewaakt. Het is op die momenten handig om te kunnen zien hoe alle tijdbesteding verloopt. Op basis van de tijdbesteding kun je via de combinatie van Jira en Keeping een perfecte match maken om bijvoorbeeld de voortgang van sprints en de inspanning rondom de ontwikkeling goed in de gaten te houden. Daarom integreren we onze urenregistratie met Jira.

Hoe werkt dit?

Keeping heeft twee browserextensies: de Google Chrome-extensie en de Firefox add-on. Via deze browserextensies koppelen we met Jira. Dit doen we door een Keeping-knop beschikbaar te maken direct in de interface van Jira zelf. Zo zie je in de lijst met items in Jira naast elke item de Keeping-knop om een tijdregistratie te starten. Ook zie je op het detailscherm van een item dezelfde Keeping-knop voor gemakkelijke toegang. Met de groene knop start je een nieuwe tijdregistratie vanuit Jira
Zo ziet de Keeping-knop in een detailscherm van een Jira-item eruit.

Gekoppelde Jira items komen direct terug in je rapporten

Zodra je tijd hebt geregistreerd op de items in Jira komen deze automatisch terug bij de bijbehorende tijdregistraties. Zo zie je exact hoeveel tijd je hebt besteed aan welke items in Jira. Tevens kun je in Jira direct ook zien hoeveel uren geklokt zijn op welke items, dat is wel zo gemakkelijk. Lees meer over hoe dit werkt.


Ook Jira koppelen met Keeping voor handige urenregistratie?

Begin vandaag nog met het bijhouden van uren in Jira. Probeer Keeping Plus de eerste 14 dagen gratis.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie