Verlaag kosten met de WBSO

Veel ondernemers profiteren van de WBSO bij het werken aan innovatieve projecten. Na goedgekeurd WBSO-project krijgen ze een flink bedrag van de maandelijkse loonheffingen terug. Dit is sterk afhankelijk van hoeveel uren hieraan is gewerkt. Wil je als ondernemer ook profiteren van WBSO? Vergeet dan niet om goed je uren bij te houden!

Administratie voor de WBSO doe je zo!

Wat is de WBSO?

WBSO is een afkorting voor de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk. “Speur- en ontwikkelingswerk” is natuurlijk het Nederlandse equivalent is van het Engelse “research and development”. Het is een subsidie voor ondernemers die investeren in innovatieve projecten, producten en programmatuur.

Jaarlijks maken minstens 14.000 ondernemers gebruik van de WBSO in Nederland. Hiermee is het één van de meest gebruikte subsidies. De WBSO is ook erg toegankelijk voor veel ondernemers. Het verkrijgen van de subsidie kan de ondernemer zelf doen of met behulp van een bureau. Deze bureaus werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

Jaarlijks maken minstens 14.000 ondernemers gebruik van de WBSO.

Zonder S&O-administratie geen WBSO

De RVO wil graag dat jij kan aantonen hoe het gaat met de ontwikkeling van het project en waar tijd aan besteed is. Dit doe je in een zogenaamde S&O administratie, deze bestaat uit:

  • Urenverantwoording (dit kan ideaal met Keeping);
  • Projectadministratie

Met Keeping registreer je simpel tijd die je ideaal kan gebruiken voor je urenverantwoording en projectadministratie. De projectadministratie kan bestaan uit: vergaderstukken, versiebeheer-logs, rapportages, correspondentie, foto's, meetverslagen, testresultaten, berekeningen, etc.

Projecten in Keeping geven je meer inzicht

In Keeping kun je gemakkelijk uren schrijven op projecten, en dus ook WBSO-projecten). Zet eenvoudig projecten aan via instellingen, maak een project aan in Keeping en laat iedereen die aan het ontwikkelingsproject werkt zijn/haar uren hier op schrijven.

Vervolgens kan je elke maand eenvoudig via rapporten de benodigde informatie voor de aangiften ophalen. En als de RVO een keer langs komt kan je ze ook deze rapportages laten zien.

Je kosten verlagen met WBSO?

Keeping is een compleet pakket, ook voor je WBSO-administratie! Ervaar het gemak van moeiteloze tijdsregistratie zelf.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie