Op papier of digitaal? Hoe track jij gewerkte uren?

Niemand houdt van veel administratie, daarom is het belangrijk dit zo simpel mogelijk te maken voor jezelf. Wellicht herken je het wel bij jezelf dat je altijd een notitieblokje bij je hebt om je gewerkte uren in te noteren. Je moet deze namelijk ook ooit factureren bij je werkgever of klant.

Wat houdt urenregistratie in?

Wij vinden het net als jij belangrijk om je gewerkte uren te blijven bijhouden. Bij veel projectmatige bedrijven ontkom je er zelfs niet aan. Aan het eind van de week weet je echt niet meer hoeveel minuten je voor klant A of klant B hebt gewerkt en moet factureren. Door het noteren van het aantal gewerkte uren per persoon voor een bepaald project of taak houd je deze uren overzichtelijk. Een tijdregistratie wordt dan ook meestal door een werknemer zelf gedaan. Met behulp van een app op je telefoon, tablet of laptop maakt jij het jezelf gemakkelijk. Veel efficiënter dan een papieren administratie of Excel sheet.

Voordelen digitale urenregistratie

Het werken met een digitale urenregistratie kent verschillende voordelen. Zo ben je er zeker van dat documenten goed bewaard blijven. Je houdt overzicht op je werk en het voorkomt discussies achteraf. Zodra je al je uren van de betreffende maand hebt ingevoerd laat je de app voor jou werken. Geef aan voor welke klant jij een urenregistratie wilt zien en de app stelt deze voor je op.

Daarnaast is het voor de werkgever een prettige manier om het uitbetalen van salarissen zo goed mogelijk te doen. Vooral bij flexibele krachten die niet iedere week dezelfde uren maken is dit een uitkomst. We zeggen niet voor niets “meten is weten”!

Voor wie kan urenregistratie een uitkomst zijn

ZZP

Als zzp’er of freelancer werk je vaak voor verschillende klanten in één week. Het is niet verplicht, maar zoals we al eerder in het bericht beschreven is het wel aan te raden! Op deze manier kun je niet alleen gemakkelijk factureren. Het is ook een goede manier om je eigen prestaties te kunnen blijven managen en aanpassen waar nodig.

Bouw

Ook in de bouw is het werken aan verschillende projecten en werken met deadlines bekend. Om deadlines te behalen is het belangrijk om tijd kostbaar te besteden. Grip op je uren kan hier goed bij helpen. Dus weg met die papieren urenbriefjes en fijn gebruik maken van die mobiele apps.

Horeca

In de horeca wordt er veel gebruik gemaakt van flexibele krachten. Om die reden maken zij nog steeds veel gebruik van tijdregistratie via een kloksysteem. Bij pauzes kan de urenregistratie eenvoudig tijdelijk stilgelegd worden. Dit bespaart de werkgever veel tijd met controleren op de werkvloer en tijdens de administratie achteraf.

Supermarkt

Naast de horeca en catering, zie je de urenregistratie ook veel terug bij supermarkten. Dit omdat de vulploeg meestal bestaat uit oproepkrachten, flexkrachten en nulurencontracten. Het handmatig of op papier registreren is anders een hele uitdaging voor de financiële afdeling.

Maak het jezelf of je medewerkers gemakkelijk door te werken met een digitale urenregistratie. Probeer het zelf via onze app en laat je overtuigen!

Begin vandaag nog met het bijhouden van je uren. Houd je alleen je eigen uren bij? Dan is Keeping gratis. Werk je in een team? Probeer dan het Plus-abonnement speciaal voor teams, 14 dagen op proef.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie