Uren factureren met Exact Online

Vandaag introduceren we de mogelijkheid om gewerkte uren te factureren met Exact Online, direct vanuit je Keeping-omgeving. Zo kun je nog meer halen uit je urenregistratie met Keeping.

Gewerkte uren factureren doe je gemakkelijk met Keeping en Exact Online.

Om te koppelen met een facturatieprogramma heb je minimaal Keeping Plus nodig. Daarnaast is een apart Exact Online account vereist. Een eventueel benodigd Exact Online abonnement is niet inbegrepen.

Wat is Exact Online?

Met Exact Online kun je online de boekhouding van je bedrijf verzorgen. Exact Online belooft dat je meer uit je tijd kan halen door boekhouden gemakkelijker te maken voor je onderneming. Het is een flexibel boekhoudprogramma dat meegroeit met je bedrijf. Exact staat bekend als krachtige boekhoudsoftware die ook erg geschikt is voor gebruik in grotere ondernemingen. Exact Online beschikt ook over een (versimpelde) urenregistratie-functie. Deze hebben we bij het integreren met Exact Online buiten beschouwing gelaten. De integratie met exact online focust zich puur op de uren die uit Keeping gebruikt kunnen worden voor het aanmaken van een factuur. Dankzij de Keeping-koppeling met Exact Online heb je fijne urenregistratie tot je beschikking voor het factureren van alle gewerkte uren.

Een factuur aanmaken gebaseerd op je Keeping-uren

Vaak blijft een factuur opsturen naar een klant maatwerk, dat is waarom we graag Keeping en Exact Online bij elkaar brengen. Dit zorgt ervoor dat je tot op de minuut nauwkeurig je gewerkte uren kan factureren met een paar simpele klikken. De rest werkt zoals je dat gewend bent in Exact Online.

Vanaf nu maak je dus met een paar klikken direct via je rapporten een factuur aan. Gebruik de selectieopties om je factuur in te richten en te verdelen naar wens. Klik vervolgens op "Verdergaan" om de factuur in Exact Online te bekijken en te versturen.

Dat was het: je factuur, gebaseerd op _exacte uren in Keeping, is nu verzonden. Lekker nauwkeurig en gemakkelijk._

Bestaande facturen associëren met je geregistreerde uren

Ook reeds bestaande facturen kun je associëren in Keeping om een volledig plaatje te krijgen van je bedrijfsvoering. Dat doe je door facturen te associëren met uren. We hebben het zo gemaakt dat het op dezelfde manier werkt als een nieuwe factuur aanmaken, dat is wel zo handig toch?

Je ziet de gefactureerde opbrengst terug in je rapporten

Om het helemaal af te maken zie je uiteraard de opbrengst van je gefactureerde uren terug in de rapportages direct in Keeping. Dat is handig om op de hoogte te blijven zonder continu te switchen tussen applicaties. Ook kun je inzichten krijgen in de verhouding tussen bijvoorbeeld gefactureerde en niet-gefactureerde uren.

Bekijk de opbrengst van je Exact Online facturen direct in je rapporten in Keeping.

Verfijn je werkzaamheden met directe en indirecte uren

Om je facturatieflow met Exact Online en Keeping nog beter te maken is het mogelijk om aan te geven welke uren direct zijn en welke uren indirect zijn. Dat is erg handig voor het bepalen van welke uren je uiteindelijk wilt factureren en welke uren niet. Directe en indirecte uren kun je uiteraard instellen zoals je dat zelf wilt: instellen van directe en indirecte uren.

Bij het aanmaken en associëren van een factuur kun je dan kiezen of je alleen directe uren wilt meenemen, of dat je indirecte uren ook een plekje geeft op je factuur, dat is wel zo flexibel.


Exact Online en Keeping koppelen?

Om je Keeping-organisatie en je Exact Online-administratie(s) te koppelen met elkaar kun je dit simpele stappenplan volgen.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie