Projecten

Projecten met directe en indirecte uren

Om onderscheid te maken tussen directe en indirecte uren heb je minimaal een Plus abonnement nodig.

Onderscheid maken tussen directe en indirecte uren

Je kan onderscheid maken tussen directe en indirecte uren. Directe uren kunnen worden gezien als declarabele of facturabele uren. Je ziet het onderscheid tussen directe en indirecte uren terug in de Rapporten. Als je projecten aan hebt staan, zijn er drie verschillende mogelijkheden om de uren per project in te delen.

Indirect - Alle uren geschreven op dit project zijn indirecte uren
Direct (afhankelijk van de taak) - Uren geschreven op specifieke taken zijn directe uren
Direct - Alle uren geschreven op dit project zijn directe uren

Je kan per project bepalen hoe de uren gerekend moeten worden als je het project aanmaakt, maar je kan ook bij bestaande projecten de instellingen aanpassen. Dit doe je door naar Instellingen > Beheer > Projecten te navigeren en vervolgens bij het betreffende project de instellingen aan te passen.

Hier pas je de instellingen voor directe uren in projecten aan Bij de instellingen zie je onder Algemeen de mogelijkheden voor directe uren.

Directe en indirecte uren en taken

Je kan per taak aangeven of deze als direct of indirect gerekend moet worden. Dit kan je ook doen als je geen projecten gebruikt. Als je projecten ingeschakeld hebt, wordt de klassificatie van de uren bij de projectinstelling Direct (afhankelijk van de taak) gebaseerd op de taakinstellingen. Lees hier over standaard directe uren inschakelen.

Ondersteunend beeld van grafisch poppetje naast hoofdafbeelding