Terugblikken in december, zo ga je te werk

In de maand december lijkt het ieder jaar wel alsof iedereen terug aan het blikken is op het afgelopen jaar. Tijd nemen om even achterom te kijken voordat het nieuwe jaar weer aan komt waaien. Denk bijvoorbeeld aan concepten zoals Spotify Wrapped en YouTube unwind. Terugblikken op het jaar dat is geweest, is ook in de zakelijke sferen ontzettend handig. Cijfers spelen daarbij een grote rol. Zo ook de cijfers die de werknemers van jouw bedrijf hebben getracked het afgelopen jaar. Wat je met deze cijfers allemaal kunt doen en hoe zij jou gaan helpen om in 2021 weer te knallen. Dat lees je in deze blog!

Terugblikken in december, zo ga je te werk

Waar komen de cijfertjes vandaan?

Met onze time-tracking software houden jij en jouw werknemers met groot gemak gewerkte uren bij. Er kan op verschillende manieren met de Keeping gewerkt worden. Over het algemeen kiezen bedrijven er voor om Keeping in te zetten om iedere taak te tijdschrijven. Dit betekent dat werknemers tracken hoe lang ze met specifieke taken en/of projecten bezig zijn. Omdat de app gedetailleerd bij kan houden hoeveel minuten medewerkers aan taken besteden, kan er uiteindelijk een groot overzicht gemaakt worden van hoe alle gewerkte uren besteed zijn geworden. Ideaal dus om vervolgens te analyseren.

Samen naar de cijfers kijken

Niet alleen voor het management van een bedrijf zijn deze cijfertjes uiterst handig. Ook werknemers zelf kunnen hier flink wat informatie uit halen. Het is binnen veel bedrijven nog vrij onbekend hoe motivatie en workflow werkt maar om de cijfers valt niet te twisten. Werkomstandigheden, werkdruk en dagindeling maken enorm veel verschil uit als we het hebben over workflow en motivatie. Samen met jouw werknemers naar de cijfertjes kijken en hier conclusies uit trekken, kan jouw medewerkers helpen om tot het volgende niveau te komen. Blik je aan het einde van het jaar terug, dan zijn er verschillende vragen die jij aan jouw werknemers zou kunnen stellen:

  • Aan welke taak/klant/opdracht heb jij, denk je, de meeste tijd besteed het afgelopen jaar?
  • Vind jij de hoeveelheid uren die jij aan taken besteedde, passen bij het beeld dat jij hebt?
  • Zijn er taken waar te veel of te weinig energie in gestoken wordt? Zie je dit ook terug?
  • Welke taken gingen het meest vloeiend? Zie je dit terug?
  • Welke taken kostten juist extra veel moeite? Zie je dit terug?
  • Hoe kun jij jouw workflow beïnvloeden zodat jij prettiger werkt?

Zelf met de informatie aan de slag gaan

Natuurlijk kun jij als manager binnen een bedrijf zelf ook aan de slag gaan met alle opgedane informatie. Zie je dat er collega’s zijn die veel overuren maken? Het is handig om te weten hoezo zij zoveel overuren maken. Zijn er pieken en dalen gedurende het jaar? Wellicht kun jij de workload beter over het jaar heen verspreiden zodat mensen bijvoorbeeld meer tijd vrijhouden in de zomer. Kan jullie kantoor anders ingericht worden om de productiviteit te verbeteren? Misschien helpt het werken met muziek aan bepaalde collega’s wel. De tijd die jouw werknemers hebben ge-tracked is van grote waarde en de laatste maand van het jaar is het uitgekozen moment om hiermee aan de slag te gaan!

Maak jij nog geen gebruik van Keeping? Begin dan het nieuwe jaar goed en begin eens met timetracken! Probeer het Plus-abonnement van Keeping de eerste 14 dagen gratis.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie