Kalenderintegratie

Wat is de kalenderintegratie?

Om je tijdregistraties te koppelen aan je kalender heb je minimaal een Plus abonnement nodig.

Direct je tijdregistraties zien in je agenda

De kalenderintegratie biedt je de mogelijkheid om al je tijdregistraties uit Keeping direct te importeren in je eigen kalenderapplicatie. Om dit voor elkaar te krijgen wordt het iCal-formaat gebruikt. Het iCal-formaat wordt binnen de digitale wereld breed ingezet en ondersteund door verschillende grote ondernemingen zoals Apple, Google en Microsoft.

Dat betekent dat je met een simpele druk op de knop al jouw tijdregistraties kunt zien in je kalender op je laptop en telefoon.

Klik hieronder op de kalender-applicatie die je gebruikt om te zien hoe dit werkt.

Hoe ver terug kan ik mijn tijdregistraties zien?

In principe werkt de kalenderintegratie per één kalenderjaar, de dag op je urenoverzicht waar je de kalender-link aanvraagt, bepaalt het jaar dat verstuurd wordt naar je kalender. Bekijk je 2 juli 2019, dan wordt heel 2019 weergegeven in je kalender. Als je een ander jaar wilt weergeven, dan ga je in je Mijn uren naar een willekeurige dag in dat jaar en volg je hetzelfde stappenplan.

Kan ik uren van teamleden bekijken in mijn agenda?

Als regulier teamlid kun je alleen je eigen uren zien in je kalender. Als beheerder of organisatie-eigenaar kun je voor elk teamlid in je organisatie een kalender-link aanvragen waarmee je de uren van die persoon kunt weergeven in je kalender. Ga hiervoor naar het urenoverzicht van het teamlid waar je de uren van wilt zien en volg het stappenplan zoals je dat voor je eigen uren zou doen.

Hoe vaak vernieuwt de kalender zich?

Dit verschilt per kalender-applicatie. Sommige applicaties bieden je de mogelijkheid om zelf een vernieuwingsinterval te kiezen, andere applicaties regelen dit zelf op de achtergrond. Het meest nauwkeurige antwoord is: één of meerdere keren per dag.

De kalender-link

Let op: De kalenderintegratie in Keeping werkt op basis van een iCal-link. De link die je te zien krijgt is jouw persoonlijke uren-link. Zorg ervoor dat deze link alleen bij jou bekend is. Iedereen met deze link kan op dezelfde manier je uren in een agenda-applicatie importeren.

De kalenderintegratie werkt enkel één kant op. Alle tijdregistraties die je invoert in Keeping verschijnen automatisch in je kalender.

Ondersteunend beeld van grafisch poppetje naast hoofdafbeelding