Betere inzichten verkrijgen

Urenstaat bijhouden met Keeping

De urenstaat of tijdregistratie van medewerkers wordt nog vaak bijgehouden met een Excelbestand. Zodra een onderneming gaat groeien wordt het een dagtaak hier relevante inzichten uit te halen. Daarnaast kunnen er in Excel relatief makkelijk fouten worden gemaakt bij het bijhouden of optellen van uren.

Dankzij de urenstaat-app van Keeping wordt het niet alleen gemakkelijker om uren bij te houden, maar kan een manager of werkgever ook direct inzien wat de staat van de uren is binnen een bepaald project. De enige handeling die wij van je verwachten is het klikken op de start- en stopknop.

Ben je zzp'er? Dan kan je Keeping Gratis gebruiken.
https://ellas-evenementen.keeping.nl/ Webbrowseromhulsel voor video

De ouderwetse manier van werken

Urenstaat bijhouden via Excel

Vaak wordt Excel gebruikt om een urenstaat op te stellen omdat dit een laagdrempelige oplossing is. Maar dit is op de lange termijn zeker niet de beste keuze. Hieronder volgen de belangrijkste nadelen wanneer je jouw tijdregistratie bijhoudt in Excel.

Nadelen van een urenstaat via Excel

  • Het overzicht De urenstaat inzien en bijhouden in Excel voor één persoon gaat vaak nog goed. Wanneer meer mensen echter samenwerken aan verschillende projecten wordt het binnen Excel vrijwel onmogelijk om winstgevendheid per taak of project in te kunnen zien. Bij het bijhouden van meerdere Excelbestanden gaat het overzicht snel verloren.
  • Niet flexibel Een Excelbestand is niet flexibel en niet altijd en overal beschikbaar. Als je veel reist, is een urenstaat via Excel niet overal toegankelijk. Mocht er vervolgens wat mis gaan en het Excel raakt kwijt vormen er problemen als er geen back-ups zijn.
  • De fiscus Je weet niet zeker of alles altijd goed klaarligt voor de Belastingdienst als je werkt met een Excelbestand. Het is belangrijk dat je dit weet, omdat de te betalen belasting afhangt van de hoeveelheid uren die je hebt gewerkt. Daarom is het belangrijk dat je de staat van je uren goed bijhoudt.

Maar wat zijn dan de voordelen van Keeping? Lees dat hieronder:

Dagoverzicht van uren in de urenregistratie-app van Keeping

Alle voordelen op een rij

De urenstaat-app van Keeping

Fouten in de urenstaat ontstaan vaak doordat de uren achteraf opgeschreven worden. Dit kan komen door uitstelgedrag of door een systeem dat niet flexibel is. Keeping is het antwoord op omslachtige programma’s en werkwijzen die gebruikt worden voor de urenstaat. Keeping maakt het volgende mogelijk:

  1. Flexibel en nauwkeurig De urenstaat-app van Keeping is beschikbaar in Google Play en App Store. Hierdoor is de app voor ieder met een mobiele telefoon beschikbaar. Bij aanvang van een taak kun je eenvoudig inklokken via de app en als je vervolgens de taak hebt afgerond kun je weer uitklokken. Ook kunnen gewijzigde tijdregistraties van werknemers bekeken worden in één overzicht. Dit maakt het een betrouwbaar en nauwkeurig tijdregistratiesysteem.
  2. Veelzijdig Een urenstaat kan eenvoudig gebaseerd worden op één specifieke taak, klant of project. Dit maakt de urenstaat overzichtelijk. Wanneer meerdere medewerkers tijd koppelen aan een bepaalde taak of project krijg je direct een duidelijk overzicht aan de totale gewerkte uren van ieder teamlid aan een bepaalde project of klant. Zo kunnen uren ook gemakkelijk door gefactureerd worden.
  3. Synchronisatie Omdat alle tijdregistraties opgeslagen worden in een veilige cloudomgeving, is de urenstaat overal en altijd beschikbaar zolang je een internetverbinding hebt.
  4. Belastingvoordelen De hoogte van de inkomstenbelasting is afhankelijk van de uren die iedere zelfstandig ondernemer in zijn zaak heeft gestoken. Daarnaast maakt de overzichtelijke urenstaat van Keeping de aanvraag voor de WBSO-afdrachtsvermindering een stuk eenvoudiger.

Keeping biedt een flexibele app die overzichtelijk is in gebruik

Jouw werktijden registreer je precies en je kunt deze aanpassen waar en wanneer je maar wilt. Het bijhouden van je urenstaat is gemakkelijk, flexibel en overzichtelijk met Keeping.

Stopwatch om uren te klokken illustratie