24/7 werken? Zo houd je tijd over voor ontspanning!

Ben jij het overzicht over jouw taken kwijt? Ben jij nooit om 5 uur klaar en draai je veel overuren? Te veel overwerken in combinatie met te weinig tijd om hiervan te herstellen kan gevaarlijk zijn voor je mentale gezondheid. Ook kan het je productiviteit aanzienlijk verminderen.

In deze blog vertellen we je meer over hoe je door middel van tijdregistratie ervoor kan zorgen dat je werk aan het einde van je werkdag af is, zodat je genoeg tijd hebt om te ontspannen. Zo kun je er de volgende dag weer met frisse energie tegenaan!

Gevaren van overwerken

Overwerken hoeft niet altijd iets slechts te zijn. Het laat op een bepaalde manier motivatie en verantwoordelijkheid zien. Te veel overwerken in combinatie met weinig hersteltijd kan er echter voor zorgen dat je stress gaat ervaren. Deze stress kan uiteindelijk leiden tot chronische stress of zelfs een burn-out. Daarom is het belangrijk om naast werk ook genoeg tijd vrij te maken voor ontspanning. Als je te veel overwerkt houd je namelijk geen energie en tijd over voor ontspanning. Hierdoor verhoogt je stresslevel en wordt je productiviteit juist verlaagd. Je kan je namelijk minder goed focussen en concentreren, waardoor je nog langer bezig bent met jouw werkzaamheden. Als je merkt dat je op dit moment te veel werkt en te weinig ontspant, is het hoog tijd dat je ervoor gaat zorgen dat je werk aan het einde van je werkdag af is.

Structureel werken

Om ervoor te zorgen dat je werk aan het einde van jouw werkdag klaar is heb je een strakke en haalbare planning nodig. Door de app van Keeping kun jij je urenregistratie bijhouden, waardoor je inzicht krijgt in de tijd die jouw werkzaamheden in beslag nemen. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om een realistische planning te maken. Door de gewerkte uren te registreren creëer je voor jezelf een overzicht waardoor je beter je eigen grenzen kunt bewaken.

Balans vinden

Om jouw productiviteit te verhogen is het belangrijk om een goede balans te vinden. Als jij de hele dag door blijft werken zonder pauzes, heeft dit invloed op jouw functioneren. Dit kan ervoor zorgen dat werkzaamheden langer duren, wat vervolgens weer zorgt voor overwerken. Door een goede balans te creëren tussen werk en pauze, zorg je ervoor dat je in een werkdag zo productief mogelijk kunt werken.

Grenzen bewaken als zzp’er

Voor een zzp’er kan het in het bijzonder als erg lastig worden ervaren om de grenzen van de eindtijden van het werk te bepalen. Als je een eigen onderneming hebt wil je hier natuurlijk alles uit halen. Dit is logisch en erg positief, maar je mentale gezondheid staat altijd voorop! Als ondernemer kun je tijd besparen door gebruik te maken van de app van Keeping om een urenregistratie bij te houden. Via de app kun je jouw eigen werkzaamheden en tijdsindeling in kaart brengen. Daarnaast kun je via de verschillende facturatiekoppelingen van Keeping op een eenvoudige manier factureren aan klanten. Dit bespaart je een hoop werk, zodat je meer tijd overhoudt om te ontspannen na het harde werken.

Begin vandaag nog met het bijhouden van je uren. Hou je alleen je eigen uren bij? Dan is Keeping gratis voor altijd. Of probeer 14 dagen het Plus-abonnement, speciaal voor teams.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie