Gewerkte uren factureren met Moneybird en Keeping

Als onderdeel van ons nieuwe Plus-abonnement hebben we een fonkelnieuwe integratie met Moneybird geïntroduceerd zodat je nog gemakkelijker en nauwkeuriger al je uren kunt factureren. Vandaag gaan we dieper in op de koppeling met Moneybird en lichten we een aantal unieke aspecten van deze integratie toe.

Gewerkte uren factureren doe je snel en simpel met Keeping en Moneybird.

Om te koppelen met een facturatieprogramma heb je minimaal Keeping Plus nodig. Daarnaast is een apart Moneybird-account vereist. Een eventueel benodigd Moneybird-abonnement is niet inbegrepen.

Wat is Moneybird?

Moneybird is een online boekhoudprogramma waarmee je de boek­houding van je onderneming slim en gebruiks­vriendelijk kunt inrichten. Je wilt als ondernemer natuurlijk zo min mogelijk bezig zijn met administratie en zoveel mogelijk bezig zijn met je kern­activiteiten. Net als Keeping, helpt Moneybird je daar ook bij.

Direct nieuwe facturen aanmaken op basis van je gewerkte uren

We herkennen het allemaal: je hebt een project afgerond na een aantal weken en gaat nu een factuur sturen gebaseerd op de inspanning en resultaten die je geleverd hebt. Vlug even Keeping openen, een rapportje downloaden in Excel en door naar Moneybird om je factuur voor elkaar te toveren. Dat kan sneller, beter en nauwkeuriger toch? Dat klopt!

Vanaf nu maak je met een paar klikken direct via je rapporten een factuur aan. Je past via de uitgebreide selectieopties de factuur aan naar wens en verstuurt deze vervolgens naar je Moneybird-administratie. Eenmaal daar kijk je de factuur nog een laatste keer na en klik je op verzenden.

Dat was het: je factuur, gebaseerd op exacte uren in Keeping, is nu verzonden. Lekker nauwkeurig en gemakkelijk.

Reeds verstuurde facturen associëren

Maar wat als ik de factuur al eerder verzonden heb? Dat maakt niet uit, je kunt reeds verstuurde facturen ook associëren met je uren in Keeping. Dat gaat eigenlijk op dezelfde manier. In Keeping zie je een lijstje met facturen waarmee je uren kunt associëren, vervolgens kies je welke uren daarbij horen en specificeer je de urenverdeling. Klaar. Je hebt nu inzicht in de opbrengst van je geassocieerde facturen, direct binnen Keeping.

De opbrengst van je uren, direct in je rapporten

We wilden bij Keeping echter verdergaan dan alleen gemakkelijk factureren, daarom hebben we het mogelijk gemaakt om al je facturatie-opbrengsten weer te geven in je Keeping-rapporten. Zo blijf je bij de les en kun je altijd in de gaten houden hoe de verhouding is tussen bijvoorbeeld gefactureerde en niet-gefactureerde uren. Vooral handig als je een project wilt kunnen beoordelen gebaseerd op harde cijfers! Bekijk de opbrengst van je Moneybird-facturen direct in je rapporten in Keeping.

Maak onderscheid tussen directe en indirecte uren

Om factureren met Moneybird en Keeping een stukje gemakkelijker te maken, kun je nu onderscheid maken tussen directe en indirect uren. Heel handig, want je kunt niet altijd alle uren factureren aan een klant. Je specificeert per project en taak welke uren als directe uren gemarkeerd mogen worden en welke niet, lekker gemakkelijk.

Bij het aanmaken en associëren van een factuur kun je dan kiezen of je alleen directe uren wilt meenemen, of dat je indirecte uren ook een plekje geeft op je factuur, dat is wel zo flexibel.


Moneybird en Keeping koppelen?

Om je Keeping-organisatie en je Moneybird-administratie(s) te koppelen met elkaar kun je dit simpele stappenplan volgen.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie