Goede urenverantwoording, de bron van effectief factureren

Voor veel freelancers, ZZP’ers en bureaus is werken op uurbasis niets vreemds. Bij het werken op uurbasis kan je niet zonder een goede urenverantwoording. Dit schiet er alleen soms bij in, wat jammer is want je loopt al snel geld mis. Bovendien wil je transparant zijn zodra je opdrachtgever vraagt om je uren te verantwoorden.

Effectief factureren? Klok je uren met Keeping!

Tijd bijhouden van minuut-tot-minuut of achteraf invoeren?

Veel mensen vullen hun uren aan het einde van de dag of week in – sommigen zelfs pas aan het einde van de maand. Maar hoe nauwkeurig is dit overzicht? Een goede urenverantwoording is onmisbaar bij het werken op uurbasis. Je wilt immers geen klanten verliezen. Traditionele methoden maken uren bijhouden van minuut-tot-minuut niet makkelijk. Keeping gelukkig wel, klik gewoon op de spatiebalk om te starten en te stoppen. Als je meer, zo niet alles, van minuut-tot-minuut bijhoudt, dan staat je urenverantwoording als een huis! Hiernaast kan een los aantal uren opgeven ook nog steeds prima met onze software.

Tip voor Keeping: klik op shift + ? voor meer handige sneltoetsen om alles snel in te voeren, of dat nou achteraf of van minuut-tot-minuut is.

Een goede urenverantwoording is onmisbaar bij het werken op uurbasis. Je wilt immers geen klanten verliezen.

De audit-log voorkomt twijfel

Hoe weet je zeker dat alle uren eerlijk zijn bijgehouden? Hoe laat je achteraf zien dat er niet mee geknoeid is? De audit-log in Keeping laat zien hoe en wanneer uren echt zijn ingevoerd. Je mag de functie best negeren, maar het kan altijd van pas komen zodra je een doortastende opdrachtgever hebt. Heb je een beroep waarbij deze verantwoording extra belangrijk is? Dan komt deze functie vast van pas.

Effectief factureren? Gebruik de audit-log van Keeping!

Verschillende taken, verschillende (uur)tarieven

Je kan in veel urenregistratieprogramma’s ervoor kiezen om je uren bij te houden per taak. Ook met Keeping kun je verschillende fasen en typen werk opsplitsen en uiteindelijk op de factuur zetten. Dit maakt het makkelijk om voor verschillende werkzaamheden een verschillend tarief te rekenen.

Altijd inzicht - uren direct invoeren bij de opdrachtgever

Je kan natuurlijk ook je uren direct registreren in het urenregistratieprogramma van de opdrachtgever. Keeping maakt dit eenvoudig: sluit jezelf aan bij verschillende organisaties en klok je uren direct in de omgeving van de opdrachtgever. Hiermee heeft jouw opdrachtgever altijd inzicht, en hiermee kan jij al je werk goed verantwoorden!

Effectief factureren? Gebruik meerdere organisaties in Keeping!

Ook simpel uren verantwoorden en effectief factureren?

Keeping is een compleet pakket, en altijd gratis voor de ZZP'er! Ervaar het gemak van moeiteloze tijdregistratie zelf.

Update september 2019

Sinds de introductie van het Plus-abonnement is het nu ook mogelijk om uren te factureren met Moneybird. Extra handig als je effectief wilt factureren. Daarnaast is het nu ook mogelijk om onderscheid te maken tussen directe en indirecte uren.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie