Hoeveel uur werk jij in een week?

Hoeveel uur werk jij in een week? Hoeveel uur zou jij eigenlijk moeten werken in een week? Het antwoord heeft weinig te maken met hoe vol jouw agenda is en veel meer met jouw time-managementvaardigheden!

Kom er met Keeping achter hoeveel uur per week jij echt werkt.

Focus en aanwezigheid

Kijk eens rond op kantoor. De meeste van jouw collega’s klokken rond half 9 of 9 uur in en klokken allemaal 8 uur later uit. Maandag tot vrijdag, 8 uur per dag en dus 40 uur per week. Jij doet dit waarschijnlijk ook. Nu luidt de vraag, “hoeveel uur werk jij in een week?” In veel gevallen heeft dit helaas weinig te maken met de hoeveelheid uren die je op kantoor doorbrengt en veel meer te maken met de hoeveelheid uren die jij daadwerkelijk gefocust kan werken.

Productiviteit

Productief werken is helaas niet altijd de volledige 8 uur mogelijk. We kunnen immers niet de hele werkdag 100% geconcentreerd werken. Een tripje naar het toilet, een kwebbeltje tijdens het maken van een kop koffie of een ommetje in de frisse lucht zijn allemaal kleine pauze-momenten die we hard nodig hebben om onze taken goed te kunnen doen. Onderschat daarom ook niet de kracht van een korte pauze. Een handig manier om hier aan te werken is het bijhouden van een to-dolijst.

De nadelen van overwerken

De laatste jaren is maken van overuren steeds normaler geworden. Sommige collega's zien het maken van overuren als manier om promotie te krijgen of zien juist mensen die niet overwerken als ongemotiveerd. Maar, te vaak en te veel overuren maken heeft veel meer nadelen dan voordelen! Hoe meer overuren medewerkers maken bijvoorbeeld, hoe minder ze in die tijd gedaan krijgen. Het werktempo daalt enorm. En dat betekent dat al die overwerkende medewerkers helemaal niet meer zo productief zijn. Wees niet bang om jouw werkdag op tijd af te breken en de volgende dag weer fris te beginnen!

Overuren en jouw gezondheid

Als jouw lichaam te lang onder druk staat en je er uitgeput van raakt, heeft dit negatieve effecten op jouw gezondheid. Obesitas, een hartaanval of een beroerte komen, volgens onderzoek, vaker voor bij mensen die te veel overuren maken dan mensen die minder werken en meer vrije tijd hebben. Ook je mentale gezondheid wordt door het maken van te veel overuren aangetast. Minder tijd voor jezelf, jouw gezin of je vrienden zorgt ervoor dat jouw gevoel van voldoening kan afnemen. Ook kan het leiden tot een slecht humeur en vermoeidheid. De negatieve impact die teveel overwerken kan hebben, worden steeds bekender bij mensen en dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen bewuster omgaan met de hoeveelheid werk dat zij op zich nemen.

Hoeveel uren moet je dan wel werken?

Er is helaas geen kant-en-klare antwoord op deze vraag. Het is afhankelijk van het werk dat je doet en de cultuur op de werkplek. Wel is het handig om een oogje in het zeil te hebben. We willen je niet vertellen dat je niet mag overwerken, maar raden je aan om hier bewust mee om te gaan. Ontdekken hoeveel uren jouw werknemers daadwerkelijk werken op een dag kan bijvoorbeeld met onze handige time tracker. Ook voor werknemers zelf kan het bijhouden van een urenlijst een eye opener zijn!

Begin vandaag nog met jouw urenregistratie. Probeer het Plus-abonnement van Keeping de eerste 14 dagen gratis. Hou je alleen je eigen uren bij? Dan is Keeping gratis voor altijd.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie