Trello gebruiken met Keeping

Om te koppelen met een externe projectmanagementprogramma heb je minimaal Keeping Plus nodig. Daarnaast is een apart Trello-account vereist. Een eventueel benodigd Trello-abonnement is niet inbegrepen.

Bekijk ook de Trello-pagina.
Voor de integratie met Trello heb je een actieve Chrome-extensie of Firefox Add-on nodig.

Artikeloverzicht:

In dit artikel staan verschillende onderdelen van Trello uitgelegd. Voor elk specifiek onderdeel kun je gebruik maken van de onderstaande navigatie.

Waar vind ik de Keeping-knop?

De Keeping-knop vind je terug op één plek in Trello.

Onder de extra opties voor een kaart uit je Trello-borden zie je de Keeping-knop:
Met de groene knop start je een nieuwe tijdregistratie vanuit Trello
Veeg in Trello over de Keeping-knop om extra opties te zien.

Hoe start ik een nieuwe tijdregistratie via Trello?

Een nieuwe tijdregistratie starten vanuit Trello kan door gebruik te maken van de Keeping-knop onder de overige opties in het detailscherm van een kaart.
Met de groene knop start je een nieuwe tijdregistratie vanuit Trello
Klik op de groene +-knop om een tijdregistratie te starten.

Trello-kaart is direct gelinkt bij het starten van je tijdregistratie

In het nieuwe venster dat verschijnt kun je de details van je tijdregistratie invullen en op starten klikken. De Trello-kaart waar je op geklikt hebt wordt automatisch gekoppeld aan de nieuwe tijdregistratie. Hier kun je de details van je tijdregistratie invullen

Hoe koppel ik een lopende tijdregistratie aan een Trello-kaart?

Als je een lopende tijdregistratie hebt in Keeping, dan kun je via de extensie direct in Trello de huidige lopende tijdregistratie koppelen aan een Trello-kaart. Overzicht tijdregistraties zonder gekoppelde externe taak
Dit is een lopende tijdregistratie zonder koppeling.

De koppeling realiseren

Navigeer in Trello naar een kaart en maak gebruik van de blauwe koppel-knop.
De blauwe koppel-knop in Trello
De blauwe knop geeft aan dat een lopende tijdregistratie gekoppeld kan worden aan deze kaart.

Je tijdregistratie is nu gekoppeld

De koppeling met de Trello-kaart is nu compleet!
Tijdregistratie is gekoppeld aan externe Trello-kaart
De timer geeft aan dat de Trello-kaart succesvol gekoppeld is.