Projecten

Projectbudgetering met uren

Een urenbudget gebruiken binnen projecten

Wanneer je gebruik maakt van projecten, kan je per project een budget instellen voor het maximum aantal uren dat op het project geregistreerd mag worden. Dit budget kan op drie verschillende manieren worden gebruikt: per maand, per jaar, totaal aantal uren.

Dit doe je door naar Instellingen > Beheer > Projecten te navigeren en vervolgens bij het betreffende project de instellingen aan te passen.

Hier pas je de instellingen voor het budget binnen projecten aan Bij de instellingen zie na het aanvinken van Budget bijhouden de mogelijkheden voor het budget.

E-mailnotificatie bij overschrijding

Indien gewenst is het mogelijk om als beheerder een e-mail notificatie te ontvangen wanneer het budget wordt overschreden. Dit kan door de optie Notificatie ontvangen te selecteren. Hiervoor kan een percentage van het budget worden ingesteld.

  • Bij een maandelijks budget ontvang je 1x per maand een notificatie;
  • Bij een jaarlijks budget 1x per jaar;
  • Bij een totaal budget ontvang je eenmalig een bericht.

Relatie tot rapporten

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de nieuwe rapporten, dan zal het budget zichtbaar zijn bij een project. Hier wordt rekening gehouden met het interval, gekozen onder budget methode van het ingestelde budget.

Zo ziet het uren budget eruit binnen een rapport van een project Bij de weergave van een projectrapport kan je het budget van de geselecteerde periode zien wanneer dit is ingesteld.

Hieronder volgen drie eenvoudige voorbeelden:

Budget per maand

Het budget van een project is ingesteld op 20 uur per maand. In het rapport bekijk ik een kwartaal. Het budget voor deze periode is hiermee 20 x 3 = 60 uur.

Budget per jaar

Het jaarlijkse budget van een project is ingesteld op 2.400 uur. In het rapport bekijk ik een maand. Het budget voor deze periode is hiermee 2.400 / 12 = 200 uur

Het jaarlijkse budget van een project is ingesteld op 2.400 uur. In het rapport bekijk ik een jaar. Het budget voor deze periode is hiermee 2.400 uur.

Ondersteunend beeld van grafisch poppetje naast hoofdafbeelding