Uren Bijhouden

Per dag met tijden

Bij het gebruik van Keeping gaat het natuurlijk allemaal om het bijhouden van uren. Dit kan op twee manieren: nauwkeurig per minuut zoals hieronder beschreven en nauwkeurig per dag.

Mijn uren

Onder Mijn uren zijn je tijdregistraties voor die dag te vinden. Hier worden ook nieuwe tijdregistraties ingevoerd. In de onderstaande afbeelding zijn nog geen tijdregistraties ingevoerd. Een nieuwe tijdregistratie kan worden gestart door op de groene knop met een plus-icoon te klikken. Er opent zich een invoervenster waar je de details van de tijdregistratie kunt invoeren. een overzicht van uren dat leeg is Een lege dag - uren per dag met tijden.

Per dag met tijden

Bij het invoeren van nieuwe tijdregistraties zie je Begin- en eindtijd. Bijvoorbeeld van 09:15 tot 10:30. invoervenster voor een nieuwe tijdregistratie in Keeping
Het invoervenster voor een nieuwe tijdregistratie.

Bovenstaand zie je het invoervenster voor een nieuwe tijdregistratie weergegeven. Het invoervenster is bereikbaar via de groene knop met het plus-icoon, of door op de spatiebalk te drukken.

De invoervelden kunnen varieëren, afhankelijk van de instellingen van de organisatie waar de uren onder geschreven worden. Indien projecten zijn ingeschakeld en taken zijn ingeschakeld, kunnen de velden Project en Taak worden ingevuld.

Indien er geen begin -of eindtijd is opgegeven, zal Keeping de begintijd instellen naar het moment van invoeren. De timer zal dan beginnen te lopen.

Indien je een nieuwe tijdregistratie wilt starten en de huidige tijdregistratie wilt afronden, is het niet nodig om eerst de huidige tijdregistratie te stoppen. Het maken van een nieuwe tijdregistratie via het invoervenster, zal de laatst lopende tijdregistratie stoppen en de nieuwe tijdregistratie starten.

Wisselen van invoermethode

Het bijhouden van uren kan op twee manieren: per dag met tijden zoals in dit artikel of simpelweg per dag. Het wisselen van invoer-methode kan onder InstellingenOrganisatieWorkflow. Het aanpassen van deze invoer-methode kan alleen gedaan worden door de organisatie-eigenaar of een beheerder.

Ondersteunend beeld van grafisch poppetje naast hoofdafbeelding