Timesheet met uren per dag

Bij het gebruik van Keeping gaat het natuurlijk allemaal om het bijhouden van uren. Dit kan op twee manieren: nauwkeurig per dag zoals hieronder beschreven en nauwkeurig per minuut. Hoe dat in zijn werking gaat leggen we hier uit.

De timesheet

alt text

Een lege timesheet per dag.

Onder Mijn uren is de timesheet te vinden. Hier worden alle tijdregistraties ingevoerd. In bovenstaand screenshot zijn nog geen tijdregistraties ingevoerd. Een nieuwe tijdregistratie kan worden gestart door op de groene knop met een plus-icoon te klikken. Er opent zich een invoervenster waar je de details van de tijdregistratie kunt invoeren.

Nieuwe tijdregistratie

alt text

Het invoervenster voor een nieuwe tijdregistratie.

Bovenstaand is het invoervenster voor een nieuwe tijdregistratie weergegeven. Het invoervenster is bereikbaar via de groene knop met het plus-icoon, of door op de spatiebalk te drukken. De invoervelden kunnen varieëren, afhankelijk van de instellingen van de organisatie waar de uren onder geschreven worden. Indien projecten zijn ingeschakeld en taken zijn ingeschakeld, kunnen de velden Project en Taak worden ingevuld.

In bovenstaand voorbeeld is het project 'Mijn Project' gekozen met de taak 'Administratie'. Er is geen beschrijving opgegeven en geen aantal uren. Indien er geen urenaantal is opgegeven, zal Keeping de begintijd instellen naar het moment van invoeren. De timer zal dan beginnen te lopen.

Tijdregistratie bewerken of verwijderen

alt text

Ga met je muis over de tijdregistratie heen om de 'Pas aan' en 'Start/Stop' knoppen te weergeven.

Nu we een tijdregistratie hebben lopen zonder beschrijving, kunnen we deze tijdregistratie bewerken. Door met de muis over de tijdregistratie heen te gaan, verschijnen de 'Pas aan' en 'Stop' knoppen. Door op 'Bewerk' te klikken, open je het invoervenster opnieuw. Hier kun je alle invoervelden opnieuw aanpassen naar wens. De tijdregistratie kan in dit venster ook worden verwijderd via de rode 'Verwijder' knop.

Indien je een nieuwe tijdregistratie wilt starten en de huidige tijdregistratie wilt afronden, is het niet nodig om eerst de huidige tijdregistratie te stoppen. Het maken van een nieuwe tijdregistratie via het invoervenster, zal de laatst lopende tijdregistratie stoppen en de nieuwe tijdregistratie starten.

Wisselen van invoermethode

Het bijhouden van uren kan op twee manieren: per dag met tijden of simpelweg per dag. Het wisselen van invoer-methode kan onder Instellingen > Organisatie onder het tabblad Workflow. Het aanpassen van deze invoer-methode kan alleen gedaan worden door de organisatiebeheerder.