6 verschillende methoden voor urenregistratie

In een eerdere blog hebben wij urenregistratie in Excel onder de loep genomen. Echter zijn er veel verschillende manieren waarop jij jouw uren kan bijhouden. In deze blog bekijken wij de verschillende opties.

Verschillende manieren om uren bij te houden

1. Tijdschrijven op papier

Dit meest old school manier van tijdschrijven is met pen en papier. Een tabelletje met de hand tekenen en hier jouw uren op invullen was vroeger de manier waarop bedrijven en zzp’ers met het tijdschrijven aan de slag gingen. Je hebt geen kennis van computers nodig en hebt het formulier altijd bij de hand, ook als je niet achter de computer zit. Maar, wat gebeurt er dan als je jouw vel papier kwijtraakt? Je bent gelijk ver van huis, want er is geen back-up van jouw urenlijst. Daarnaast lever je dubbel werk, omdat jouw boekhouder deze uren handmatig moet invoeren.

2. Uren bijhouden in je agenda

Een andere optie is het bijhouden van jouw uren in een agenda. Een agenda verlies je minder snel dan een papieren urenlijst. Een nadeel is wel dat je ook hier jouw uren tweemaal aan het invullen komt. Uiteraard kun je ook de Agenda-app op jouw telefoon gebruiken. Het voordeel is, dat je jouw urenregistratie hierdoor altijd op zak hebt en via de cloud een back-up hebt. Helaas is het exporteren van jouw tijdregistratie naar een ander platform vaak lastig of zelfs onmogelijk.

Wist je dat je met Keeping je tijdregistraties terug kan zien in je digitale agenda?

3. Uren registratie in Microsoft Excel

Een ietsje modernere variant van het ouderwetse tijdschrijven is het gebruiken van Excel om de gewerkte uren bij te houden. Dankzij het grote aantal templates dat online te vinden is, is het heel eenvoudig om in Excel jouw urenstaat bij te houden. Immers heeft bijna iedereen een Microsoft Office-pakket op zijn computer staan en kunnen de meesten aardig met Excel overweg. Maar, Excel is vaak ook ontzettend onoverzichtelijk. Bovendien zijn formules in een Excel-bestand behoorlijk gevoelig. Eén verkeerde code of klik en jouw urenregistratie is volledig door de war. Zeker wanneer je geen (online) back-ups maakt, kan dit en groot risico zijn.

Wist je dat je met Keeping altijd je tijdregistraties in Excel kan openen? Zo kan je altijd snel even een berekeningetje maken, wat uren optellen of het overzicht maken precies zoals jij dat wilt.

4. Gebruik een mobiele app voor urenregistratie

Een app op je mobiele telefoon is natuurlijk ook een optie. Er zijn verschillende aanbieders van urenregistratie-apps. Met een gratis app hoeft niets mis te zijn, maar soms missen ze wat belangrijke zaken. Dus het is goed om kritisch te kijken. Zo kan het zijn dat een app data alleen op je telefoon opslaat, als deze dan kapot gaat ben je al je gegevens kwijt. Ook zijn veel apps niet geschikt om (op termijn) samen uren bij te houden met collega's of andere teamleden.

Keeping heeft ook een urenregistratie-app voor Android en iOS. Hiermee heb jij altijd jouw urenregistratie op zak en direct bij de hand. De app synchroniseert je uren naar al je apparaten. Ze zijn altijd veilig opgeslagen in de cloud. Onze Keeping-app gratis voor zzp’ers. Er zijn dan ook geen redenen om niet voor Keeping te kiezen wanneer je een eenmanszaak hebt.

5. Houd uren in de browser bij

Werk je veel op kantoor achter de computer? Dan is tijdregistratie met de browser misschien wel handig, altijd binnen handbereik. Wil je even snel veranderen aan welk project je werkt? Dan klik je gewoon op een knop in de hoek van je browservenster of ga je naar het tabje van de urenregistratiesoftware.

Organisatie en tijd staan in de webapplicatie Keeping centraal. Bovendien integreert deze volledig met de browser middels onze add-ons voor Firefox en Chrome. De beveiligde omgeving waar jij in werkt, biedt ruimte om op verschillende manieren jouw tijd te tracken. De rapportage die Keeping biedt, zorgt ervoor je in een handomdraai zeer gedetailleerde rapportages kunt exporteren naar PDF-, Excel en CSV-formaat. De rapportages kun je dan weer gebruiken om in je administratie op te slaan of om bijvoorbeeld analyses te maken. Hiermee breng je het beste van beide wereld bijeen.

6. Urenregistratiesoftware voor je hele team

Ben jij eigenaar van een onderneming? Dan ben je opzoek naar een totaaloplossing. Een softwarepakket waarin iedereen goed kan samenwerken en waarbij invoeren flexibel en eenvoudig kan zodat er geen uur verloren gaat.

Keeping schaalt van zzp'er tot groot bedrijf, en is de totaaloplossing die je zoekt. Je kan alvast gratis ons platform testen. Keeping houdt niet allen je uren bij, maar biedt daarnaast inzicht in de tijdsbesteding van jouw personeel. In slimme rapportages vind je nuttige inzichten in knelpunten, zodat je in de toekomst jouw bedrijf nog efficiënter kan organiseren.

Keeping ondersteund koppelingen met verschillende administratiepakketten. Het verzenden van facturen wordt daardoor nog gemakkelijker, terwijl je gewoon jouw favoriete programma’s kan blijven gebruiken. Dit werkt hetzelfde voor het uitbetalen van salaris voor jouw personeel. Alle geklokte uren worden per teamlid gesorteerd en uitbetaald. Dit maakt Keeping zeer geschikt voor de urenadministratie van grotere ondernemingen.


Ben jij al overtuigd van de veelzijdigheid van Keeping? Begin nu en probeer Keeping helemaal vrijblijvend.

Start vandaag nog met het bijhouden van uren

Andere ondernemers maken urenregistratie al gemakkelijker met Keeping. Registreer je hieronder en begin gratis.

Stopwatch om uren te klokken illustratie